Alles willen weten over de geschiedenis van inmaken en conserveren? Of vind je historische recepten interessant? Dan ben je deze zomer bij de summer school History of the Book aan het goede adres!

Elk jaar organiseren de Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de UvA een summer school History of the Book. Dit jaar van maandag 22 augustus t/m vrijdag 2 september.

workshop1

Naast workshops over boekbinden, premoderne handschriften en het uitgeven van brieven zijn er drie workshops die voor de foodie bijzonder interessant zijn. In deze workshops leer je van alles over eten in historisch perspectief.

  • Duik in de wereld van historische recepten; hoe interpreteer je ze? Interessant voor iedereen die graag uit historische kookboeken kookt.
  • Leer alles over de oorsprong van zoete wijnen, van sherry tot malaga en madeira. Waarom waren die zoete wijnen vroeger zo populair? En hoe werden ze gemaakt?
  • Word in de workshop over conserveren meegenomen op een reis door 100 jaar conserveren. Hier hoor je de verhalen die zijn overgedragen en zie je unieke keukenmaterialen en beelden.

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en kosten 50 euro. Studenten van de Universiteit van Amsterdam krijgen 50% korting. Om het programma bekijken of je in te schrijven klik je hier.