Advertentie
We schreven al eerder over hoe gezellig het is om een eetclubje te hebben. Samenzijn met foodies heeft gewoon heel veel voordelen! Je kan eindeloos over ultiem knapperig buikspek praten zonder iemand te vervelen en je hoeft je niet te schamen als je een tweede keer op wilt scheppen – dat wil iedereen! Gelukkig kun je deze dingen ook delen zonder bij elkaar te zijn.
Maak een app-groep
Een digitale eetclub werkt als volgt: je zoekt een groepje van vijf of zes mensen die gek zijn van eten. Je deelt elkaars contactgegevens uit (maak bijv. een appgroep aan) en kiest één avond in de week (of in de twee weken) waarop je samen gaat koken. Je kan één chef-kok aanwijzen die iedere week de recepten uitkiest, maar je kan deze rol ook doorgeven. Degene die het recept kiest, deelt een dag van tevoren een boodschappenlijstje via de app-groep met de anderen.
Zorg voor de mise en place
Je spreekt vervolgens een tijd af waarop jullie beginnen met koken. Zorg dat iedereen de mise en place klaar heeft staan en niet tijdens het koken nog een pompoen moet ontmantelen of vier uien moet snijden. Via programma’s als Skype, Microsoft Teams of Zoom starten jullie een live-stream. De chef-kok van de avond neemt de leiding en loodst de rest stap voor stap door het recept. Iets vragen mag, maar uitgebreid bijpraten doe je aan tafel! Zo voorkom je chaos.
Aan tafel!
Tijd om te gaan eten! Show vooral even je bordje aan elkaar; ziet het er hetzelfde uit? Schenk jezelf een glas wijn in, wens elkaar eet smakelijk en praat lekker bij zoals je dat aan tafel in een restaurant ook zou doen. Het enige nadeel? Als je bent uitgegeten zul je toch echt zelf de afwas moeten doen! Al is het dan wel alleen je eigen bordje en bestek…
Onze tips
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 10x Masterclass bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x boek ‘Bridgerton Bijbel’
NIEUW: Foodies studio in hartje Nijmegen
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 2x Cristel Castel’Pro Multiply koekenpan
Vers van de pers: Heinz Tomato Ketchup pickle en meer!
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 15x 4 kaarten TAPT Festival
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x kookboek ‘Planken met een Indische twist’
Bovenop de trends: speakeasy’s
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.