Stevige structuur

Jackfruit heeft dan misschien niet dezelfde hoeveelheid ijzer of eiwit als in vlees, en er zit ook geen vitamine B12 in. Maar je wil hem vooral als vleesvervanger gebruiken vanwege de structuur. De stevige, wat draderige structuur geeft hem de bite van vlees; draadjesvlees.

De kameleon in smaak

Het jonge groene Jackfruit is in Nederland het meest bekend. Laat je hem langer hangen, dan wordt hij rijp, geel en zoet. De jonge vrucht is van buiten groen en stekelig. Van binnen is hij wit en nog neutraal van smaak. Wat maakt hem dan een goede vleesvervanger? Hij neemt de smaken van een gerecht of marinade in zich op en is op die manier perfect om mee te experimenteren. Hij is precies wat jij ervan maakt.

Fairtrade

De blikken jackfruit die je sinds dit jaar in de supermarkten kunt vinden, is van Fairtrade Original en wordt in Thailand geproduceerd door Fairtrade boeren. Fairtrade Original is een not-for-profit merk met 120 producten. Het 100% fairtrade foodmerk ontwikkelt eerlijke handelsketens met boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Niet slecht voor een vleesvervanger.