Tompouce-type

Loop jij elke Koningsdag met vijf kilo tweedehands speelgoed onder je arm, “Oranje-boven” zingend en spijkerpoepend rond? Dan mag een oranje-tompouce natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe eet je een tompouce? Oftewel, welk tompouce-type ben je?

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Met mes en vork

Jij bent een echte ras-optimist. Je gelooft in het goede, zelfs als het onmogelijk lijkt. Uiteindelijk maak je de grootste zooi van je tompouce, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd.

2. Deksel eraf

Onderkant met pudding eerst en daarna de bovenkant. Je vindt jezelf behoorlijk slim, of niet? Feit is dat de meeste mensen kiezen voor deze methode. Ik wil niet suggereren dat je saai bent hoor, misschien is dit wel gewoon de beste manier.

3. Het vorkje door de bovenkant rammen

Door met de snelheid van het licht de punten van je vorkje door het glazuur te rammen probeer je een stukje met alle lagen van de tompouce te verkrijgen. Roekeloos, gedurfd en het kán werken.. Maar houd je dit vol tot het eind van je gebakje?

4. Het hele ding zo je mond in schuiven

Haters gonna hate. De mening van anderen interesseert jou niet. Jij krijgt je tompouce hoe dan ook op. En snel. Let je wel op dat je die grote mond niet tegen de verkeerde opzet?

5. Op z’n kantje

Het kan niet anders; jij bent bakker of engineer. Je gooit de hele tompouce op zijn zijkant. Door je technische inzicht weet je dat je op deze manier met een mes of zelfs een vorkje enigszins rechte plakjes van je tompouce kan snijden. Wil je die van mij ook even snijden?

Het laatste tompouce-type:

6. De glazuur-fan

Je eet de bovenkant en misschien een beetje van de pudding. Dit soort prinsessengedrag zien we ook wel bij mensen die de korst van hun pizza niet eten.

Zelf tompouce maken

Geen Koningsdag zonder oranje tompouce bij de koffie. Toch liever een roze bovenlaagje? Kleur de fondant dan met enkele druppels roze kleurstof of pureer enkele frambozen en breng de fondant hier mee op kleur.

> naar het recept: oranjetompouce

Oranjetompouce