Waar je normaal met 5 kilo tweedehands speelgoed onder je arm, “Oranje-boven” zingend en spijkerpoepend de dag door komt, zal het dit jaar voor veel mensen bij een oranje-tompouce bij de koffie blijven. Als het meezit kun je hem dan nog wel buiten in het zonnetje eten, als je tenminste een tuin of balkon hebt.

In je eigen huis (of tuin) kan je zo’n tompouce natuurlijk te lijf gaan zoals het jou goed dunkt. Want iedereen weet dat er eigenlijk geen fatsoenlijke manier is om een tompouce te eten, dus waarom zou je het ook proberen? Maar wat zegt de manier waarop je een tompouce eet eigenlijk over jou? Staat jouw manier er niet bij? Laat het ons weten!

1 Met mes en vork

Jij bent een echte ras-optimist. Je gelooft in het goede, zelfs als het onmogelijk lijkt. Uiteindelijk maak je de grootste zooi van je tompouce, maar je hebt het in ieder geval geprobeerd.

2 Deksel eraf

Onderkant met pudding eerst en daarna de bovenkant. Je vindt jezelf behoorlijk slim, of niet? Feit is dat de meeste mensen kiezen voor deze methode. Ik wil niet suggereren dat je saai bent hoor, misschien is dit wel gewoon de beste manier.

3 Het vorkje door de bovenkant rammen

Door met de snelheid van het licht de punten van je vorkje door het glazuur te rammen probeer je een stukje met alle lagen van de tompouce te verkrijgen. Roekeloos, gedurfd en het kán werken.. Maar houd je dit vol tot het eind van je gebakje?

4 Het hele ding zo je mond in schuiven

Haters gonna hate. De mening van anderen interesseert jou niet. Jij krijgt je tompouce hoe dan ook op. En snel. Let je wel op dat je die grote mond niet tegen de verkeerde opzet?

5 Op z’n kantje

Het kan niet anders; jij bent bakker of engineer. Je gooit de hele tompouce op zijn zijkant. Door je technische inzicht weet je dat je op deze manier met een mes of zelfs een vorkje enigszins rechte plakjes van je tompouce kan snijden. Wil je die van mij ook even snijden?

6 De glazuur-fan

Je eet de bovenkant en misschien een beetje van de pudding. Dit soort prinsessengedrag zien we ook wel bij mensen die de korst van hun pizza niet eten. Wij hebben hier wel een mening over..

Zin om zelf een tompouce te bakken? Pak het groots aan en probeer deze. Vervang het bietensap door wortelsap en maak er een ware Konings-tompouce van.