Voor de liefhebbers van aperitiefjes – ja wij dus ook zeker – is er vanaf vandaag een Nederlandse vermout op de markt. Willem’s Wermoed legt vandaag de eerste exemplaren van droge vermout in de schappen. HIer willen we meer van weten…
willems wermoed
“We hebben meer dan anderhalf jaar besteed om tot de juiste unieke mix te komen,” vertelt Selier. “De introductie van een droge variant is een mooie volgende stap. Als basis voor de eerste droge vermout hebben we geëxperimenteerd met verschillende Mediterrane kruiden, zoals salie, dragon en rozemarijn. Uiteindelijk zijn we tot een mix van meer dan 20 hand geselecteerde ‘botanicals’ gekomen, geïnspireerd op de duizenden medicinale kruiden in de Amsterdamse Hortus Botanicus. Deze kruiden zijn vervolgens gemengd met een Zuid-Franse kwaliteitswijn. Dit geeft Willem’s Wermoed een subtiele kruidige en droge smaak.”

Dutch dry

In 2016 introduceerde Willem’s Wermoed al een zoete vermout en nu dus ook een droge variant: Dutch Dry. Een aperitief drank op basis van witte wijn en wel 24 botanicals, allemaal geïnspireerd door de eeuwenoude Hortus Botanicus in Amsterdam. Van alsem tot dennentoppen, alles wordt gemaakt met Nederlandse ingrediënten. Willem’s Wermoed Dutch Dry is vanaf vandaag te koop bij geselecteerde slijters en Willem’s Wermoed.
willems wermoed

Cocktails

Vermout is laag in alcohol en dus een mooie basis voor cocktails. De Dutch Dry van Willem’s Wermoed kun je puur drinken of met wat ijs – on the rocks, maar hij combineert ook heel goed met tonic water.

willems wermoed

Gage Salyards Photography

Meer leren van de Dutch Dry? Dat doe je bij Willem’s Wermoed.

Beeld: Gage Salyards Photography