Voor ca. 20 koekjes: Doe 150 g bloem, 75 g basterdsuiker, een snufje zout en de geraspte schil van 1 citroen in een kom. Voeg 100 g koude boter in blokjes toe en kneed er snel een deeg van. Maak een rol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 1 uur in de koelkast opstijven. Snijd plakjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits 1 ei en plak met behulp van eiwit en een kwastje op elk koekje een madeliefje of klein viooltje. Strijk het eiwit over de uitgespreide blaadjes. Bak de koekjes 8-10 minuten in een voorverwarmde over op 170°C.
Trends
Zo simpel is het om bloemenkoekjes te maken
Een van de makkelijkst verkrijgbare eetbare bloemen is wel het madeliefje. Je vindt hem overal in de wei, in de vrije natuur en dus biologisch. Wel even goed wassen natuurlijk. Pluk er een paar tijdens een wandeling, je kunt ze overal voor gebruiken. Ook viooltjes zijn heel geschikt voor deze vrolijke bloemenkoekjes.
Maakt recepten maar gebruikt ze zelf bijna nooit. Heeft een grondige hekel aan kiwi en papaya. Is ‘s ochtends altijd vroeg wakker. Gaat iedere zomer op vakantie naar Frankrijk want kaas, brood, wijn.