Festivalvoedsel

Door het heerlijke zomerweer van afgelopen dagen kunnen wij niet wachten tot het festivalseizoen weer begint. Helaas heeft corona nog steeds zijn weerslag: doordat er zo lang geen evenementen zijn georganiseerd hebben de cateraars weinig geld over om te investeren en innoveren. Nu.nl meldt dat er aankomende zomer daarom weinig in het aanbod zal veranderen. Foodtrendwatcher en festivalliefhebber Gijsbregt Brouwer vermoedt dat er vooral vegan kebab, Mexicaanse hapjes als taco’s, churros en loempia’s te krijgen zullen zijn. Wanneer er weer mogelijk is, voorziet hij een groeiende behoefte aan luxer eten op festivals. “Eerst had je alleen friet en burgers, daarna veel streetfood. We gaan de komende jaren naar restaurantachtige settings waar je rustig kunt zitten voor een driegangenlunch. Dat kan een restaurant op het festivalterrein of in de buurt van het podium zijn.” Wij kunnen niet wachten!

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Heks’nkaas goes vegan

Goed nieuws voor de liefhebbers van Heks’nkaas: ze hebben een nieuwe vegan variant. Gemaakt in eigen keuken, met dat welbekende tikje magie. En dat proef je! De veganistische smeerdip is natuurlijk net een beetje anders maar oogt en smaakt zeker nét zo lekker als de originele variant.

vegan heksnkaas autodrop bier

Glutenvrije recepten

Vandaag (16 mei) is het Internationale Dag van de Coeliakie om aandacht te vragen voor de auto-immuunziektes waarbij het lichaam zijn eigen gezonde cellen aantast na het eten van gluten. Een glutenvrij dieet kan knap lastig zijn dus heb je iemand in je omgeving die hier last van heeft? Zet ze vandaag in het zonnetje en bak een lekkere taart voor hem of haar. Martina heeft vijf ingrediënten op een rijtje gezet die je kunt gebruiken om je baksels glutenvrij te maken, inclusief de lekkerste recepten!

Baksels glutenvrij maken

Bier van Autodrop

Altijd al je favoriete snoep willen drinken? Dan heb je geluk! De welbekende snoepfabrikant Autodrop heeft in samenwerking met Kraftbier een Limited Edition Cadillac Candy IPA op de markt gebracht. Een fris & zoet biertje dat smaakt naar – je raadt het al – Autodrop. De bier- en snoepwereld ontmoeten elkaar in het unieke biertje met de smaak van de beroemde bosvruchtrode Cadillacs van Autodrop. Het Autodrop bier is te verkrijgen in de webshop van KraftBier en kost € 2,49.

autodrop bier

Sneakers van koffiedik

Op de redactie gooien wij het liefste geen enkel voedsel weg. No waste is het credo, ook bij Nespresso. Afgelopen week brachten zij samen met mode-startup Zèta een te gekke nieuwe sneaker uit gemaakt van gerecycled koffiedik. Elk paar sneakers bestaat uit minimaal 80% gerecyclede materialen en bevat 12 kopjes koffiedik uit het capsulerecyclingprogramma van Nespresso. De limited edition RE:GROUND sneakers zijn exclusief verkrijgbaar via zeta-shoes.com zolang de voorraad strekt.

sneakers koffiedik