Het beste restaurant ter wereld

Voor veel sterrenchefs was het vorige week feest. Want de awardshow voor de World’s 50 Best Restaurants 2022 vond plaats. Dit is het moment dat de lijst met de beste restaurants ter wereld bekend word gemaakt. Deze lijst is samengesteld door meer dan duizend culinaire experts van over de hele wereld. Deze groep heet The World’s 50 Best Restaurant Academy en bestaat uit culinaire schrijvers, critici, chef-koks en restauranthouders. Wie zij tot de grote winnaar kroonden? Restaurant Geranium! Niet NOMA dit keer maar wel een stadsgenoot. Geranium is namelijk ook gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen en wordt gerund door chefkok Rasmus Rofoed. Meer weten? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dunch restaurant

Nu verkrijgbaar: Foodies Spanje

Het is eindelijk zover, Foodies Smaakvol Spanje ligt in de winkels! Dit nummer boordevol typisch Spaanse recepten, verhalen en tips mag je niet missen. We laten zien hoe je de perfecte paella maakt en koken met Spaanse klassiekers als gerookte paprikapoeder, chorizo en olijfolie en zetten de beste Spaanse drankjes op een rij. En verder gaan we aan de slag met olijven, bakken we frisse zomerbaksels met sinaasappel, eten we tapas uit het Spaanse dorp Polopos en gaan onze Foodies Friends aan de slag met amandelen. Ren snel naar de winkel of bestel ‘m gemakkelijk online.

Bestel hier Foodies Spanje

Cover Foodies Spanje

Culinaire ramp

In Frankrijk is het al een tijd bekend: de mosterd is op. En ja, dat is een ware culinaire ramp. Voor de Fransen is mosterd namelijk niet zomaar saus maar een deel van de lokale eetcultuur. Ze kunnen er niet zonder. Maar hoezo is er geen mosterd meer te verkrijgen? Volgens het AD “heeft het allemaal te maken met een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Allereerst doordat de beroemde mosterd uit Dijon voornamelijk is samengesteld uit ingrediënten die niet meer uit de omgeving komen (…) en overvloedige regenval verpestte de laatste oogst. Daar kwam nog veel meer tegenslag bovenop. Klimaatverandering, de oorlog in Oekraïne, leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie en almaar stijgende kosten, hebben er nu dus voor gezorgd dat menig Franse mosterdmaker op zwart zaad zit.”

mosterd