Nieuw op 24Kitchen: Rudolph’s Zomertour

Vanaf 1 augustus keert Rudolph van Veen elke werkdag terug op 24Kitchen. In zijn nieuwe programma ‘Rudolph’s Zomertour’ neemt hij je mee op Europese patisserie-tour. Hij duikt de culinaire diepte in van een aantal zoete én hartige klassiekers uit Europa. Van de wereldberoemde Apfelstrudel uit Wenen tot de overheerlijke Pasteis de Nata uit Lissabon of van Deens Smørrebrød tot de Antwerpse Handjes van onze zuiderburen. Per week richten de dagelijkse afleveringen zich op één land. Rudolph gaat niet alleen op zoek naar de geschiedenis van de culinaire specialiteiten maar ontdekt ook de nieuwe generatie chefs. Maar Rudolph zou geen Meester Patissier zijn als hij niet uiteindelijk zelf de keuken in zou duiken. Met een flinke dosis inspiratie keert hij aan het einde van de week uiteindelijk terug naar de Bakery en creëert hij een heerlijk nieuw recept waarin hij zijn ervaringen verwerkt.

Ben je benieuwd? ‘Rudolph’s Zomertour’ is vanaf 1 augustus, elke werkdag om 18.00 uur te zien op 24Kitchen.

Rudolph's Zomertour

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vega de norm

‘Wil je een normale burger, of met vlees?’ is de vraag die klanten van een Burger King-filiaal in Wenen voortaan krijgen. Vega is hier in plaats van vlees de norm. Wie vlees in zijn Whopper of portie nuggets wilt, moet het vragen. Anders krijg je standaard de plantaardige versie. Het is niet gek dat deze verandering voor het eerst in Oostenrijk wordt geïntroduceerd. Meer dan tien procent van de bevolking is vegetariër of veganist. Haast dubbel zo veel als in Nederland! Al zit aan de primeur wel een Nederlands tintje. De plantaardige Whopper en nuggets worden gemaakt door de Vegetarische Slager. Een – juist ja – Nederlands bedrijf.

toppings voor op je hamburger

Kook het verschil!

Al zijn de meeste foodies het liefst de hele dag met eten bezig, een verse, warme maaltijd op tafel is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms maakt de leeftijd het lastig om elke dag te koken, of spelen gezondheidsproblemen iemand parten. Stichting Thuisgekookt koppelt daarom vrijwillige hobbykoks die graag wat extra’s koken aan buurtgenoten die wel wat hulp rondom de warme maaltijd kunnen gebruiken.

Voor Rosemarie (85) is de hulp van een thuiskok een echte uitkomst. ‘Vanwege mijn gezondheid ben ik niet meer in staat elke dag voor mezelf te koken, ik voel me dan ook een bevoorrecht mens dat er mensen zijn die dat voor mij willen doen.’ Buurvrouw en thuiskok Gerda kookt iedere donderdag voor Rosemarie. Een kleine moeite vindt ze maar voor Rosemarie maakt het een groot verschil. Nu het zomer is zijn veel thuiskoks van een welverdiende vakantie aan het genieten en dus is Stichting Thuisgekookt met spoed op zoek naar thuiskoks die hun kwetsbare buren willen helpen door een portie extra te koken.

Heb jij daarom tijd en zin om deze zomer je buren uit de brand te helpen en het verschil voor iemand te koken? Of ken of ben jij iemand die de hulp van een thuiskok uit de buurt zou kunnen gebruiken? Meld je aan via de website www.thuisgekookt.nl.

Thuisgekookt Persfoto

Pepernoten liggen paraat

Heb jij ze al gespot? De eerste pepernoten liggen alweer in de winkel. Bij zowel vestigingen van Plus als Albert Heijn liggen ze in het schap. Dit is voor de één een feest, voor de ander een grote ergernis. Want waarom zijn ze er al zo vroeg? Het is nog hoogzomer. Volgens pepernotenfabrikant Van Delft is de regel dat in week 36 de winkels volstromen met zakken vol strooigoed. “Omdat week 36 niet ieder jaar op dezelfde datum valt, kan het soms wel lijken alsof de pepernoten en aanverwant snoepgoed eerder in de winkels liggen, week 36 valt namelijk het ene jaar in augustus en het andere jaar ‘pas’ in september” werd vorig jaar in het AD toegelicht.

Pepernoten

Lees ook: Weet jij waar pepernoten vandaan komen?