Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Praline met gerookt spek

Vers van de pers: dé tips voor Valentijn en chocolade met spek?!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Valentijntips

Valentijn ligt op de loer. Ben je nog op zoek naar last-minute inspiratie voor een romantisch diner, de perfecte avond uit of een leuke activiteit? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het Amsterdamse restaurant Jansz. in de negen straatjes, wordt op 14 februari omgetoverd tot Sjansz. en staat volledig in het teken van flirterige romantiek en heerlijke gerechten (lees: oesters, gegrilde kreeft en pinda-karamel sundae!) om te delen. Ook is er een illustrator aanwezig die persoonlijke tekeningen maakt van de dinerende liefdeskoppels.

Nog een leuke optie in Amsterdam: Taco Tuesday met éxtra romantiek in restaurant Celia, waar je wordt ondergedompeld in de Californische keuken. Laat je verrassen door de lekkerste taco’s inclusief bijgerecht en dessert, met bijpassende cocktails. Een bijzondere avond beleef je ongetwijfeld ook bij Hotel Pulitzer, misschien wel het meest romantische hotel van Amsterdam. Op Valentijnsdag schuift hier namelijk de huisdichter aan, die gedurende de dag persoonlijke gedichten voor de hotelgasten schrijft, of het nou is voor je geliefde of een speciaal eerbetoon aan een familielid of vriend.

We blijven nog even in Amsterdam: verras en verwen je geliefde dit jaar met een 4-gangen Valentijnsdiner bij Carstens. Van oesters & kaviaar tot een decadente beef wellington met aardappelen dauphinoise en truffeljus. Voor € 75,00 per persoon verzorgt Carstens een romantische setting met zachte klanken van jazz op de achtergrond. Een memorabele avond voor in de boeken.

Italiaanse valentijn

Denk je aan Italië, dan denk je aan de liefde. Dit jaar viert het Venetiaanse restaurant TOZI de liefde tijdens La Festa di San Valentino al op zaterdag 11 en zondag 12 februari. Op deze dagen wordt, bovenop de geliefde Best of TOZI proeverij en a la carte gerechten, een speciaal Valentijns voorgerecht, hoofdgerecht en cocktail aan het menu toegevoegd. Reserveer alvast je tafel en verras die speciale persoon met eens iets anders dan een bos rode rozen.

Lang en uitgebreid tafelen kun je ook op 14 februari met je geliefde doen bij ARCA in Amsterdam. Voor € 82,50 per persoon geniet je van een smaakpapillen prikkelende avond. Verwacht een verrukkelijke 7-gangen ervaring inclusief een speciale cocktail. Om dit romantische diner af te maken, heeft ARCA een lustopwekkende verrassing om mee te nemen en je avond met vuurwerk af te sluiten. Ga je voor een Romance Package? Dan krijg je naast een overnachting ook een fles prosecco, ontbijt op bed en late checkout.

Valentijn diner

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sport speeddaten met Victor Abeln

Ben je een sportieve single en in voor actie? Ook daar wordt aan gedacht. Fitnessclub David Lloyd organiseert namelijk samen met de leukste barman van Nederland, Victor Abeln, Sport Speeddaten op 14 februari. Er wordt een heus speeddate parcours gebouwd, waarbij je elke vijf minuten wisselt van oefening én van partner. Na afloop kun je bij Victor plaatsnemen aan de bar om achteraf nog even na te praten met een lekkere smoothie. Meedoen? Meld je hier aan.

victor abeln

Praline met gerookt spek

Vlees en chocolade?! Dat is misschien niet de combinatie waar je zo 1, 2, 3 aan denkt. Toch kwamen chef Timon Michiels van het Belgische sterrenrestaurant Carcasse en chocolatier Julius Persoone van de Beste Chocolatier van 2023, The Chocolate Line, op het idee om een praline met gerookt spek te ontwikkelen. Deze bonbon is gemaakt van Belgische chocolade, gerookt spek, amandelpraliné en knapperige kaantjes. Verslavend lekker! Wil je deze bijzondere praline ook proeven? Op dit moment wordt hij alleen nog geserveerd in het restaurant aan de Belgische kust, maar wie weet kun je zeer binnenkort op meer plekken van deze lekkernij genieten.

Praline met gerookt spek

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!