Ikea goes green!

Ook zo gek op de welbekende Zweedse balletjes? Goed nieuws! Vanaf nu kan je de overgebleven maaltijden van het IKEA-restaurant via de Too Good To Go app bestellen en afhalen. De meubelfabrikant biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel – zoals de balletjes – tegen lagere prijzen aan. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zo gaan we samen voedselverspilling tegen!

ikea too good to go

Foodtruckfestival TREK komt terug

Nu ons land langzaam weer een beetje open gaat, verlangen wij alleen maar meer naar het festivalseizoen. Onze favoriet? Dat is het foodtruckfestival TREK. En wij hebben goed nieuws; want ook dit jaar zal het festival weer neerstrijken in acht stadsparken in ons land. TREK brengt een bezoek aan Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag en nieuw dit jaar: Tilburg. Naar vertrouwd recept worden de parken een weekend land omgetoverd tot een gezellig Bourgondisch dorp met de beste foodtrucks. Van donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) tot en met zondag 11 september reist het grootste food festival van Nederland kriskras door het land. Neem snel eens een kijkje op de website van TREK wanneer jouw stad aan de beurt is. Wij kunnen niet wachten!

Rudolph’s Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken

Het kan de beste bakkers overkomen: een ingezakte slagroomtaart, een gescheurde cake of date ene een recept dat maar nooit wil lukken. Herkenbaar? Geen nood! Patissier Rudolph van Veen schiet vanaf vandaag (21 februari) elke dag thuisbakkers in Nederland te hulp. In het nieuwe 24Kitchen-programma ‘Rudolph’s Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken’ (EHBBO) neemt Rudolph elke aflevering een bakprobleem onder de loep en samen met de thuisbakker wordt het probleem in een ‘mini masterclass’ opgelost. Natuurlijk maakt Rudolph zelf ook iedere dag een eigen heerlijke bakcreatie, geïnspireerd op het bakprobleem van die aflevering.

eerste hulp bij bak-ongelukken

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.