Eerste Low Food Festival

Houd je van koken én vind je het leuk om veel te leren van bekende chefs en culinair specialisten uit binnen- en buitenland? Lees dan gauw verder. Van 22 t/m 24 september 2023 vindt namelijk het eerste Low Food Festival plaats in Move in Amsterdam. Een initiatief van Low Food, een stichting die zich inzet voor een duurzame en inclusieve gastronomie, bestaande uit onder meer worstenmaker en co-founder van Food Cabinet Samuel Levie, sterrenchef Joris Bijdendijk (van restaurant Wils en RIJKS) en TV-kok, restaurateur en culinair schrijfster Nadia Zerouali.

Tijdens het festival zijn er talloze workshops, proeverijen, talkshows en diners die je kunt bijwonen, maar ook een cursus fotografie, films en kinderactiviteiten. Joris Bijdendijk, voorzitter van Low Food: “Er gebeurt veel in de wereld van het eten. Het Low Food Festival gaat om laagdrempeligheid, om nieuwe dingen leren, speciale gerechten ervaren – kortom samen genieten van eten. We laten zien hoe je slimme, duurzame en lekkere keuzes kunt maken in de keuken.”

Wil je meer weten of alvast tickets kopen? Ga dan naar move.amsterdam/nl/te-doen.

Low Food Festival

 Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe Ben & Jerry’s smaak

Op de redactie zijn we groot fan van Ben & Jerry’s en niet alleen omdat hun ijs zo ontzettend lekker is. Het ijsmerk heeft namelijk naast heel goed ijs ook een groter doel: de wereld een stukje mooier maken. Dat doen ze door op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren, maar ook om sociale en economische gelijkheid voor benadeelde groepen te ondersteunen.

Zo ook met hun nieuwste smaak Sunny Honey Home, romig ijs met citroensmaak, honing-karamel swirls en koekjes, die is gecreëerd met acht ondernemende nieuwkomers en geïnspireerd op smaken uit hun thuislanden Syrië, Marokko en Afghanistan. In samenwerking met The Entrepreneur Refugee Network (TERN) heeft het UP Collective programma van Ben & Jerry’s deze acht ondernemers met een vluchtelingenachtergrond samengebracht. Een deel van de opbrengst van de nieuwe smaak zal worden gebruikt voor de financiering van startende ondernemingen die door vluchtelingen worden geleid, om zo hulp te bieden bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Wil je proeven? De nieuwe smaak is vanaf nu te koop in de grotere supermarkten.

Ben&Jerry Sunny Honey Home

Vijf euro voor een kilo chocoladepepernoten?

Sinterklaas is nog ver weg, maar toch liggen de pepernoten voor je het weet alweer in de winkels. Onze favoriet? Truffel- of chocoladepepernoten. En daarvoor moet je dit jaar je portemonnee trekken, net als voor de andere sinterklaaschocolade overigens. Door de enorme prijsstijgingen van cacao en chocolade zal het voor de chocoladefans onder ons slikken worden. Chocoladefabrikant Droste geeft aan dat hun chocoladeletters dit jaar zo’n 10 à 15 procent in prijs zullen stijgen en met de prijsverhogingen van vorig jaar (denk aan transport-, loon- en  energiekosten) erbij gaat het dan al snel over 25 tot 30 procent. En dat betekent dat een kilo chocoladepepernoten straks misschien wel 5 euro gaat kosten. Extra lief zijn de komende maanden dan maar, misschien krijg je dan wel zo’n handje chocoladepepernoten of een letter van de Sint…

Sinterklaasletters

Lees ook: