Start VegaFeb

‘Verander de wereld met je vork’ is het motto van VegaFeb. In februari start de challenge waarin deelnemers uitgedaagd worden om een (korte) maand geen vlees te eten. Om je een handje op weg te helpen, ontvangt elke deelnemer 28 makkelijke, lekkere én gevarieerde recepten die binnen 20 minuten op tafel staan. Daarnaast ontvang je dagelijks tips, coaching, leuke prijzen en een handige boodschappenlijst. Wil jij je graag aan deze uitdaging wagen? Inschrijven kan via www.vegafeb.nl. Ga jij meedoen?

Croissantjeschocolade

Nee, geen chocoladecroissantje maar croissantjeschocolade! Ja, je leest het goed! Er is een nieuwe chocoladereep op de markt die the best of both worlds met elkaar combineert. Om ‘Internationale Croissant Dag‘ (30 januari) te vieren, introduceert supermarkt-app Crisp de reep. Want de croissantjes van Crisp zijn bekend en behoren tot de favorieten van de supermarkt. Reden genoeg om ze in het zonnetje te zetten. Volgens Chocolatier Hans Mekking van Urban Cacao geeft de toevoeging van het roomboterkruim de chocolade een subtiele knapperigheid. “De croissants zijn hiervoor in de Urban oven dubbel krokant gebakken en gedroogd. En die uitgesproken combinatie proef je!”

crisp chocolade croissant

Haute friture

Wil jij je frietjes op hoog culinair niveau bakken? Dat kan! Je kunt nu thuis zelf steak en frites op sterrenniveau bereiden met de Lindenhoff Steak & Frites Box. Samen met Michelinchef Joris Bijdendijk introduceerden zij een box waarin alle ingrediënten thuis worden bezorgd om een heuse haute friture op tafel te zetten. De box bestaat uit malse Black Angus kogelbiefstuk, dragon en tijm, verse eieren, romige boerenboter en gesneden friet van de Agria aardappel. Lijkt het je toch wat lastig? Geen paniek! Joris Bijdendijk loodst je er stap voor stap doorheen en legt je uit hoe je de perfecte biefstuk, frites en onmisbare klassieke bearnaisesaus klaar maakt.

We mogen weer!

Het kan je haast niet ontgaan zijn maar sinds afgelopen week mogen we weer naar de horeca. Reden voor een feestje, toch?! Wij hebben dit weekend gelijk onze favoriete adresjes bezocht en een etentje met de redactie staat al weer op de planning. We hopen dat jullie er ook zo onwijs van genieten maar helaas hebben we ook slecht nieuws. Want de voorspellingen zijn dat je voor een avondje uit meer geld kwijt gaat zijn dan voorheen. En volgens Jos Klerx, horecaspecialist bij Rabobank, is dat heel logisch: Alles wordt duurder: de inkoop, het bier, de energie en het eten. Ook personeel is duurder door de tekorten. Daarnaast hebben ondernemers een achterstand in de omzet door de lockdowns.” Ben jij bereid meer te gaan betalen voor een avondje tafelen?

haute friture horeca

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.