De Portugese schatkist van Amsterdam

Wanneer de kou ons land nadert is ARCA, dat in het Portugees “schatkist” betekent, de ideale uitvalsbasis. Want van het nieuwe seizoensmenu krijg je het instant warm. Met gerechten van de hand van de bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa neemt ARCA je mee naar de Portugese schatkist van Amsterdam met authentieke smaken in een modern jasje. Onlangs spraken we hem over het unieke concept, de Portugese smaken en zijn eigen favorieten. Hij vertelt over zijn nieuwe menu: “Bij de laatste menuwijziging hebben we ons nog meer gericht op het introduceren van Portugese gerechten. Denk aan de geglazuurde varkensribbetjes die 24 uur lang zijn gekookt en gegarneerd met een kleverige zoete  hoisin en knoflookmayonaise en de Aziatisch gekruide kippenbouillon met orzo, coquille & oesterblad, waarbij de bouillon doordrenkt is met citroengras, gember, knoflook, soja, kombu & katsuobushi.”

Je vindt ARCA Amsterdam aan de Martelaarsgracht 5 in Amsterdam.

Cocktails bij ARCA Amsterdam

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuw bier op de Nederlandse markt

Wil jij altijd de nieuwste biertjes uitproberen? Dan hebben we goed nieuws want er is nieuw bier op de markt. De bekende Italiaanse fabrikant Birra Moretti introduceert een nieuw speciaalbiertje Sale di Mare genaamd. Deze naam is niet voor niets want dit ongefilterde drankje bevat een vleugje Italiaans zeezout. In combinatie met de extra hoparoma’s zorgt dit voor een lekker verfrissend bier dat goed past bij de smaken van de Italiaanse keuken. Als aanvulling op het diner, maar ook bij kleine hapjes zoals olijven, arancini en oesters.

birra moretti

Nieuwe zilte smaken

Om in de zoute sferen te blijven: Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zilte smaken. Zeeuwsche Zoute heeft nu na de eerdere lancering van de zoutsmaken Wakame en Zeekraal aan het begin van 2021 nu ook 100% Wakame en 100% Zeekraal geïntroduceerd. Bij deze varianten wordt er geen extra zeezout toegevoegd, waardoor je met minder zout toch kunt genieten van de zilte Zeeuwse smaak in je gerecht. Deze varianten zijn perfect als smaakmaker voor gerechten waarin een subtiele, zoute smaak gewenst is. Naast de volle smaak zorgen deze 100% pure ingrediënten ook voor een knapperige textuur in salades. Ga jij ze proberen?

zilte smaken zeezout

Pop-up kitchen van Valess

Wil jij na de Nationale Week Zonder Vlees het vegetarische dieet nog even voortzetten? Dan hebben wij een leuke tip voor je! Want de gehele maand maart heeft vleesvervangerproducent Valess een exclusieve ‘pop-up kitchen’ geopend in Amsterdam waar jij maaltijden kan bestellen. Dat is fijn voor wanneer je wel je favoriete vleesvervangers wil eten maar niet in de keuken wil staan. Het menu bestaat uit zes gerechten uit verschillende wereldkeukens zoals bijvoorbeeld ‘the Dutch Master’, bestaande uit aardappelpuree, rode kool en de Gouda Schnitzel van Valess. De popup kitchen is geopend van 2 maart t/m 2 april 2023.

Valess

Lees ook: Zo eet je gezond vegetarisch