Een avondje Gerechtigheid

Op zoek naar (h)eerlijke maaltijd? Probeer dan de ‘Een Avondje Gerechtigheid- Iran’ maaltijdbox van Amnesty International uit en proef de Iraanse cultuur. Doordat Iran op een kruispunt ligt van diverse culturen, religies en handelswegen, heeft het land een fantastische culinaire geschiedenis en een overheerlijke keuken. Met een ‘Avondje Gerechtigheid’ maak je kennis met vijf verschillende traditionele Iraanse gerechten. Daarnaast maak je kennis met de Iraanse cultuur en wat er in Iran aan de hand is. In de maaltijdbox zit alles om een uitgebreid Iraans diner te bereiden en alle informatie voor een avond vol goede gesprekken. Zo geniet je van de lekkere gerechten én doe je iets goed tegelijkertijd. De boxen zijn tot 13 februari te bestellen.

Vers van de pers: een avondje gerechtigheid

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mocktails voor Dry January

Voor de kanjers die Dry January tot nu toe hebben weten vol te houden, jullie zijn er bijna! Nog een weekje volhouden en je hebt tenminste een goed voornemen weten waar te maken. De van origine Britse challenge om de hele maand januari geen druppel alcohol te drinken, is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg lekkere alcoholvrije drankjes. Zo hielpen we je eerder al een handje door de beste mocktails voor Dry January op een rijtje te zetten.

Geen zin om zelf te gaan strainen & shakenDan zijn de alcoholvrije ready-to-drink cocktails van De Kuyper helemaal aan jou besteed. Deze mocktails zijn verkrijgbaar in klassieke smaken zoals Mojito, Strawberry Daiquiri, Margarita en Pornstar Martini. Het enige wat jij hoeft te doen is ze in een mooi glas te schenken en genieten maar. Cheers!

De beste mocktails

24Kitchen’s nieuwste chef

Vanaf vandaag (24 januari) is de nieuwste chef van 24Kitchen op de buis te zien. En dat is niemand minder dan horecaondernemer Eveline Wu. In haar programma Eveline’s Asian Streetfood zal ze ons meenemen op een culinaire reis door Azië en ons laten zien hoe je thuis het lekkerste streetfood maakt. Maar dat dat doet ze niet alleen. Elke donderdag krijg ze hulp van een bekend gezicht. Zo gaat kickbokser Rico Verhoeven aan de slag met oesters, maakt presentator Humberto Tan een katsu curry en bereidt olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo een Thaise beef salade. Wij zijn benieuwd! De kookshow zal elke werkdag om 18:00 te zien zijn. Ga jij vanavond ook kijken?