Red kaas van de verspilling!

Zuivelboerderij de Driehoek uit Oosterhout stond na de feestdagen voor een onaangename verrassing. Doordat het koelsysteem was afgeslagen was ruim 2900 kilo oude kaas gesmolten en niet meer geschikt om als stukken kaas te verkopen. Gelukkig vonden ze een oplossing! Samen met de Kleinstesoepfabriek ontwikkelden ze een heerlijke kaasfondue van de overgebleven kaas. En die kun jij bestellen. Zo red je de kaas van verspilling! Help je mee? Wij geven je alvast allemaal lekkere suggesties om bij de kaasfondue te eten.

kaas redden driehoek

Steeds meer vega(n) aanbod

Het aanbod vega(n) producten groeit steeds meer. Een ontwikkeling naar ons groene foodieshart. Albert Heijn heeft afgelopen maand zelfs 150 nieuwe producten geïntroduceerd; zoals een veldbonenburger, vegan zalmburgers, paddenstoelenshoarma en kaviaar gemaakt van zeewier. Ook de vegan desserts zijn uitgebreid: van chocoladetaart met frambozen en dadels, pavlova met vlierbloesemsiroop tot aan vegan crème brûlée. Liever zelf aan de slag? Check snel ons lijstje met vegan bak recepten!

vegan chocoladecheesecake

> naar het recept voor vegan chocoladecheesecake

‘De Nationale Kaktest’

Het klinkt misschien wat gek maar juist voor foodies is de nieuwste BNNVARA ‘Nationale Kaktest’ heel interessant. Want alles wat er in gaat, gaat er ook weer uit. Onze darmen hebben een enorm belangrijke functie in ons lichaam en voeding speelt hier een grote rol in. Wist je dat de darmen ook wel onze tweede hersenen worden genoemd? Kom achter meer leuke feitjes en informatie door morgen (22 maart) om 20.20 uur ‘De Nationale Kaktest’ te kijken op BNNVARA bij NPO3.

nationale kaktest

Foto: BNNVARA

Iedere week deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.