Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Nieuwe Tony's smaken brownie cheesecake

Vers van de pers: de nieuwste Tony’s smaken, WIN een ontbijt op Texel en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Dit zijn de nieuwste Tony’s Chocolonely smaken

Wat krijg je als je onze favoriete Ben & Jerry’s smaken mixt met chocolade van Tony’s Chocolonely? Juist. Twee onweerstaanbaar lekkere repen. Afgelopen week lanceerde Tony’s Chocolonely als onderdeel van de samenwerking met B & J’s de smaken donkere melk brownie (mét chewy stukjes brownie) en wit strawberry cheesecake (mét sticky aardbeien en knapperige koekjes). Beide merken streven ernaar om chocolade 100% slaafvrij te maken en hoe kun je dat beter doen dan  in de vorm van een Chocolate Love A-Fair. Ben & Jerry’s sloot zich afgelopen zomer al aan bij Tony’s Open Chain en de missie, waarbij ze ijs geïnspireerd door Tony’s Karamel Zeezout op de markt brachten. Nu zijn er dus twee repen toegevoegd aan deze liefdesaffaire.

Nieuwe Tony's smaken brownie cheesecake

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Win een ontbijtje op Texel

Wij houden van de Waddeneilanden. Lekker uitwaaien op het strand, smullen van verse vis en ander lekkers van het eiland. We tipten eerder al onze favoriete hotspots van Texel, waaronder sterrenrestaurant Bij Jef. En leuk nieuws: rondom het 125-jarig bestaan van VVV Texel geven ze nu een heerlijk ontbijt voor twee weg! Wil jij dit winnen? Vul vóór 1 februari dit formulier in om kans te maken.

Win ontbijt bij Jef Restaurant Texel

Reis door Italië met Vjèze Fur

Wij zijn fan van 3 Op Reis. Niet alleen omdat de beelden en verhalen ons doen wegdromen naar buitenlandse oorden, ook omdat er vaak wordt stilgestaan bij de eetcultuur en lokale specialiteiten van de reisbestemmingen. In de nieuwste reeks, die vanaf zondag 22 januari zeven weken lang op NPO3 wordt uitgezonden, volgen we Freddy Tratlehner (ook wel bekend als Vjèze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig – én behoorlijk kookgek). Hij maakt een culinaire reis door zijn favoriete land: Italië. Hij neemt je mee naar Napels, waar gefrituurde pizza op het menu staat, reist door het platteland en naar het verste punt van de laars waar hij de specialiteit nduja (een soort smeerbare salami-worst) proeft. Het programma 3 Op Reis is te zien vanaf zondag 22 januari 2023, zeven weken lang om 19.45 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Vjèze Fur 3 op reis

The Table of Ocho

Baal jij ook zo dat de feestdagen voorbij zijn? Geen zorgen. BACARDÍ® lanceerde in samenwerking met chef London Loy (ook wel bekend van Koffietijd, 24Kitchen en Expeditie Robinson) een feestelijk inspiratieplatform vol smaakvolle Caribische gerechten, tafelstylingtips én cocktailrecepten. Genoeg inspiratie dus om de feestdagen nog even door te trekken en het ultieme thuisdiner te organiseren. The Table of Ocho is geïnspireerd op de aged rum Bacardí Ocho. De iconische Bacardí Reserva Ocho werd tot een aantal jaar geleden exclusief gedronken door de BACARDÍ familie tijdens uitbundige diners en staat bekend om zijn diepe, gelaagde en zachte smaak, dankzij 8 jaar rijping. Chef London Loy omarmt deze familietraditie en stelde – met zijn passie voor rum en de Caribische keuken – het perfecte menu samen voor een thuisdiner.

Bacardí Table of Ocho

Lees ook: Foodies boekenclub: “Let’s go” van London Loy

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!