Pastacrisis

Wist je dat door de Russische invasie in Oekraïne een heuse pastacrisis dreigt? Dit komt doordat er problemen zijn met de aanvoer van graan. Italiaanse pasta wordt namelijk veelal gemaakt met graan uit Rusland en Oekraïne. Het is onduidelijk of dit graan nog te verkrijgen is. Daarnaast zorgt de invasie voor hogere brandstofprijzen waardoor Italiaanse vrachtwagenchauffeurs staken. Italiaanse consumentenorganisaties maken zich dan ook grote zorgen of de fabrikanten nog wel genoeg pasta kunnen maken om de schappen in Europa te vullen. Omdat de fabrikanten met een korte omlooptijd werken hebben ze weinig graan op voorraad. Volgens een Italiaanse boerenorganisatie is er momenteel genoeg graan tot ongeveer aan Pasen. De Italianen vrezen dan ook een pastacrisis en dat hun nationale gerecht een stuk duurder gaat worden de komende tijd.

Iedere week deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pastaqueen tiktok pastacrisis

Jubileum van Oma’s Soep

Herinner je de reportage nog? In het begin van het jaar gingen Willem & Yvonne op bezoek bij oma Jetty om samen haar befaamde Italiaanse minestronesoep klaar te maken. Het recept vind je in het boek “Oma’s soep” dat boordevol authentieke recepten van verschillende opa’s en oma’s staat. De initiatiefnemers van Oma’s soep willen eenzaamheid onder ouderen tegengaan en brengen daarom iedere week soep volgens oma’s recept rond bij inmiddels honderden ouderen. Deze maand bestaat de organisatie vijf jaar en dat vieren ze met de introductie van drie nieuwe maaltijden: Thaise curry, Indiase curry en Indonesische rendang. Alle drie de gerechten zijn naar receptuur van de verschillende opa’s en oma’s – zoals oma Jetty – die zijn aangesloten bij Oma’s Soep.

Oma’s soep

Bestel nu het boek

Oma’s soep
€21,99

oma soep

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is begonnen! De aftrap van de week begint goed met een interactieve online liveshow. Deze show wordt gehost door Isabel Boerdam – initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel – en zit vol inspiratie, tips & tricks en interessante gesprekken met experts. De livestream is op 7 maart van 19:00 tot 20:00 uur te volgen.

Of je nu gaat voor alleen deze 7 dagen vega(n) of hierna ook avondje(s) plantaardig eet; in deze onze Foodies Vega special vind je volop inspiratie en de lekkerste recepten. En misschien wel het allerleukste; 5 t/m 13 maart geven wij elke dag een mooie prijs weg! Neem deze week dus zeker elke dag een kijkje op onze website.

Pre-order hier de Vega Special van Foodies

Foodies Vega special

Heel Holland Bakt

We tipten het deze week al eerder: de nieuwe afleveringen van Heel Holland Bakt komen eraan! Anders dan voorgaande jaren hebben we het een winter zonder Heel Holland Bakt moeten doen. Het geduldig wachten wordt beloond en aan inspiratie is dit voorjaar geen gebrek. Aankomende zaterdag kan je de eerste aflevering bekijken bij Omroep MAX op NPO 1.

Heel Holland Bakt 2022 - pastacrisis

Foto: Roland J. Reinders