Winterse kost in de zomer: WK snert- en stamppotkoken

Op de eerste dag van de officiële zomer een WK snert- en stamppotkoken? Jazeker, in Groningen doen ze dat gewoon. Aankomende dinsdag vindt er namelijk het jaarlijkse WK snert- en stamppotkoken plaats! Natuurlijk staat het wereldkampioenschap in het teken van de zomer, de deelnemers worden namelijk uitgedaagd om een zomerse variant te maken van de klassieke gerechten zoals snert en stamppot. Denk bijvoorbeeld aan dit frisse stamppotje met venkel, radijs en zwarte olijven:

Stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Plantaardige biefstuk bij Loetje

Als er één restaurant is dat goede biefstuk bakt dan is het Loetje wel. Goed nieuws voor de vega’s onder ons: sinds afgelopen week staat er bij vijf vestigingen een plantaardige biefstuk op de kaart! Loetje introduceert een plantaardige versie van hun befaamde biefstuk Bali. En we hebben horen zeggen dat die niet van de ‘echte’ te onderscheiden is. Let wel op: de bijbehorende roomboterjus met sambal is niet vegan. 

perfecte biefstuk plantaardige loetje

De Hollandse Nieuwe is er weer!

En daarom raden we je aan om nú naar de viskraam te rennen. Haring is namelijk hartstikke gezond erg lekker in diverse recepten, check onze blog over de Hollandse Nieuwe maar. Ga je dit weekend naar de markt? Vergeet niet een lekkere haring te happen met wat uitjes en zuur of neem er wat mee naar huis.

bijzondere eetgewoonten Nederlands Haring Hollandse Nieuwe

Studentenkorting bij sterrenzaak

Slechts drie maanden na opening werd restaurant Noor in Groningen al bekroond met een Michelin ster. Dat is natuurlijk een enorme eer maar dat heeft door het bijbehorende prijskaartje ook zijn keerzijde: “We realiseren ons dat dit een drempel kan vormen voor jonge mensen die interesse hebben in goed eten en drinken. Daarom willen we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie de kans bieden om voor een betaalbare prijs te eten in een toprestaurant.” De korting loopt van september tot december 2022. Als wij nog studeerden, wisten we het wel!

restaurant noor

Foto: Chantal Arnts