Verspillingsvrije week

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dit eten gaat regelrecht de prullenbak in. Zonde! En ook nog eens hartstikke slecht voor het milieu. Doe daarom deze week mee met de Verspillingsvrije Week. Doe een goede daad voor het klimaat en eet je restjes gewoon op. Op zoek naar inspiratie? Wij delen elke dinsdag de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Zoek op ‘no waste’ en je vind al deze artikelen. Wij vertellen je bijvoorbeeld wat je met geopende potjes uit je koelkast, restjes rijst en overrijpe bananen kunt maken.

no waste droombaan

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Proef de lekkerste kazen van het land

De lekkerste kazen van het land zijn bekend. De kanshebbers voor de Gouda Cheese Awards 2022 zijn strijden aankomende woensdag 15 september op de Markt in Gouda. Deze plek is goedgekozen. Op de traditionele Goudse Kaasmarkt proeven en keuren Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen, culinair journalist Myra Madeleine en de burgemeester van GoudaPieter Verhoeve, de zes genomineerde kazen. De beslissende keuring is van a tot z te volgen; alleen het juryberaad vindt achter gesloten deuren plaats. Voor toeschouwers is er van alles te zien, te horen én te proeven. Want natuurlijk worden er blokjes finalekaas geserveerd. Dat kaas niet alleen lekker is uit het vuistje, maar ook veel gerechten lekkerder kan maken, bewijst Rudolph van Veen. Wie uit het publiek mag het podium op om te proeven?

Het event is gratis toegankelijk. Om 10 uur wordt de kaasbel geluid en start de finale keuring; om 13.00 uur zijn de Gouda Cheese Awards en de Gouda Kaasmarkt afgelopen.

kaas

Frikandellen tekort

Zijn frikandellen jouw favoriete snack? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je. Door een tekort aan frikandellen kan je de vette hap binnenkort misschien niet meer bij de frituur halen. Oh no!

Het tekort is niet onverwacht. Cafetaria’s hadden al langer problemen met het bestellen van frikandellen. De levertijden werden steeds langer en bij sommige groothandels was de populairste snack van Nederland eind augustus zelfs helemaal niet meer verkrijgbaar.  Het tekort aan frikandellen komt door het gebrek aan personeel in de fabriek, softwareproblemen en grondstoffentekort bij de producent van de Van Lieshout-frikandellen. En dat is helaas niet zomaar opgelost. Dus snel naar de snackbar, nu het nog kan!

Frikandellen tekort

Droombaan gespot!

Na twee succesvolle edities zoekt Rueda Wijnen ook dit jaar Winefluencers. Dus wil jij lekker wijnen én en leuk zakcentje (lees: € 5000,-) verdienen? Solliciteer dan nu naar deze droombaan! Deel jouw voorliefde voor Rueda Verdejo op social media van 19 tot en met 23 september en daarna is het duimen maar. De jury kiest de winnaar op basis van kwaliteit van de beelden, persoonlijke touch en natuurlijk pakkende captions. Van Instagram tot Facebook en ook van TikTok tot blogs, ga all-in! Hoe creatiever, interactiever en wijnzinniger, hoe beter natuurlijk. Ga jij een kansje wagen voor deze droombaan?

Betaald worden om wijn te drinken? Droombaan alert!

Lees ook: Zo organiseer je thuis een wijnproeverij in 5 stappen