Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Beyond meat chicken

Vers van de pers: Texels Skuumkoppe 0.0, Beyond Meat chicken-style en meer

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Texels Skuumkoppe 0.0

Als je wel eens op Texel bent geweest heb je ongetwijfeld een bezoekje gebracht aan de Texelse Bierbrouwerij. En anders ken je het merk vast van de flesjes Skuumkoppe in de supermarkt of op het terras. Goed nieuws voor als je fan bent van dit eilandbiertje, maar alcohol wilt laten staan: de brouwerij komt nu namelijk met een 0.0 biertje! Skuumkoppe 0.0, die haar naam ontleent aan de witte koppen op de golven van de zee, is een alcoholvrij, donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten. Het smaakt lekker bij lichte gerechten als vis, een salade of Texelse schapenkaas. Op zaterdag 25 februari wordt Texels Skuumkoppe 0.0 geïntroduceerd op Texel, waar in het centrum van Den Burg een Vuurtorenbar wordt neergezet om het biertje te komen proeven. Vanaf dat moment is het ook te proeven in de horeca op het eiland. Vanaf 6 maart is het bier in het hele land verkrijgbaar in de supermarkt en in de horeca.

Texels Skuumkoppe 0.0

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwste boek van Alison Roman

Wie is er geen fan van Alison Roman? De Amerikaanse culinair-schrijver, chef-kok én Instagram-bekendheid werkte jarenlang als patisserie chef in verschillende restaurants. Als je haar salted butter and chocolate chunk shortbread nog niet kent, dan wil je ze bij deze nú maken. In 2021 ging het recept helemaal viral. En nu komt ze met haar eigen bakboek: Zoet genoeg, met meer dan 80 recepten voor de lekkerste taarten, koekjes en desserts. Zonder al teveel poespas zie je de lekkerste, meest stijlvolle resultaten op tafel, wat je niveau ook is. Zoet genoeg verschijnt op 17 april 2023 bij Uitgeverij Spectrum. 

Alison Roman Zoet genoeg

Beyond Meat lanceert chicken-style assortiment

Beyond Meat ken je waarschijnlijk van de plantaardige burger. Nieuw in hun assortiment zijn nu de Chicken-Style producten, waaronder de Beyond Burger Chicken-Style, Beyond Schnitzel en Beyond Tenders. Uiteraard zijn alle producten gemaakt van plantaardige ingrediënten. Door het laagje paneermeel zijn ze krokant van buiten, met een malse, sappige bite van binnen. Je bereidt ze eenvoudig in de koekenpan, airfryer of oven. Zo op tafel dus! De Chicken-Style producten zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij geselecteerde Albert Heijn- en Jumbo-winkels.

Beyond meat chicken

Lees meer: 7x snelle en vegetarische recepten

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!