Hotspots

Hoera! Aankomende woensdag is het tijd voor een feestje. Dan vieren we de verjaardag van onze koning. Dit is natuurlijk hét moment om uitgebreid te genieten van de horeca. Om jou een handje te helpen wij verschillende lijstjes met hotspots samengesteld van de leukste restaurants in Groningen, Breda, Utrecht, Maastricht, Den Bosch, Rotterdam, Enschede, Eindhoven & Haarlem. In deze lijstjes vind je de lekkerste horeca voor elke prijsklasse; van finedining tot een snelle hap.

Restaurant Arnhem

Koningsbier

Na het daverende succes van vorig jaar slaan HEMA en de botanisch brouwer Lowlander Beer opnieuw de handen ineen. Speciaal voor Koningsdag hebben ze dit jaar het beruchte tompouce biertje in een nieuw jasje gestoken. Het biertje is helemaal in thema doordat er een vleugje oranje is toegevoegd in de vorm van sinaasappelschillen. Speciaal voor de 55e verjaardag van Wim-Lex zal dit limited edition biertje dit jaar op Koningsdag in 55 horecazaken geschonken worden. Proost op de koning!

tompouce bier hema

De beste tompouce in een knop thuis

Wil je toch liever (ook) een echte tompouce? Dat begrijpt niemand minder dan meesterpatissier Robèrt van Beckhoven helemaal! Speciaal voor Koningsdag opent hij samen met Thuisbezorgd.nl twee tijdelijke bezorglocaties van zijn ambachtelijke bakkerij “bij Robèrt” in hartje Amsterdam en Den Bosch. Hier haal je op de verjaardag van de koning de lekkerste tompoucen van het land. Speciaal voor Koningsdag maakt de bekende bakker van Heel Holland Bakt oranje tompoucen om je vingers bij af te likken. En het mooiste? Alle opbrengsten van de samenwerking worden gedoneerd aan Voedselbanken Nederland.

robert van beckhoven tompouce

The Farm Kitchen’s Kookfabriek

Ben jij op zoek naar een leuk uitje met vrienden, familie of collega’s? Als foodies raden wij je natuurlijk aan om samen gezellig de keuken in te duiken! Dit kan bijvoorbeeld bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek (voorheen De Kookfabriek). Hier kan je lekkere workshops volgen waarbij je onder andere aan de slag gaat met een drie- tot vijfgangen-, of shared dining menu. Ook kun je er masterclasses volgen van verschillende bekende chefs onder wie Alain Caron, Mounir Toub en Julius Jaspers. En binnenkort ook de Nederlandse New Generation groente-chef Jonathan Karpathios en Lotte Vermeer. Afgelopen week werd bekend dat The Farm Kitchen locaties van De Kookfabriek overneemt waardoor het de workshops voor meer mensen toegankelijk wordt. Ga jij binnenkort langs bij één van hun locaties? Je kan de workshops volgen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven & Groningen.

kookfabriek

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.