Examen eten

Nog heel eventjes en dan is het voorbij: de examens. Natuurlijk bereid je je optimaal voor door goed te leren, rijtjes te stampen en veel te oefenen. Wist je dat de juist voeding je daar een handje bij kan helpen? Wij hebben het examen eten op een rijtje gezet. Want examens zorgen voor de nodige spanning en slapeloze nachten. Met deze superfoods slaap je net even wat beter, verbeter je je concentratie en kom je die laatste periode helemaal zen door!

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gebakken avocado met gerookte zalm en ei

Aantal foodtrucks verdubbelt

Festivals verminderd, foodtrucks verdubbeld? Jazeker! Volgens de Kamer van Koophandel is het aantal foodtrucks de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Ter vergelijking: in 2017 stonden er net geen 1200 foodtrucks in Nederland geregistreerd, inmiddels zijn het er haast 2500! Volgens Onno van Gent, eigenaar van vraag- en aanbodplatform foodtruckbooking.com zijn foodtrucks steeds meer onderdeel van het event. “De foodtruck is overgewaaid vanuit Amerika. Natuurlijk kennen we al jaren de populaire friet-, hamburger- en pizzawagen, maar sinds de film ‘Chef’ zijn ook culinaire foodtrucks populair. In de film wordt de chef-kok van een goed restaurant in Los Angeles ontslagen en begint hij met succes een voedselwagen”, aldus Onno.

Foodtruck Karma Kebab

Alcoholvrije Slijterij DROOG

Met de lente in ons bol en de zomer voor de deur vliegen de zonnige borrels en feestjes je vaak om de oren. Wil je wel een lekker drankje maar geen kater? Dan ben je vast op zoek naar lekkere alcoholvrije alternatieven. Aankomende week is Slijterij Droog de leukste ‘one stop shop’ voor wanneer je ervoor kiest om even niet te drinken. De pop-up slijterij is een initiatief van de merken Butcha & Seedlip. DROOG is van vrijdag 20 tot en met zondag 29 mei geopend aan het Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. In de slijterij is een groot assortiment aan alcoholvrije producten te vinden en worden on the spot alcoholvrije kombucha cocktails to go gemaakt. Ben jij benieuwd? Ga dan zeker langs en houd onze website goed in de gaten. Aankomende week delen wij een leuk interview met Samuel Levie, mede-oprichter van kombucha-merk Butcha en Ben Branson, oprichter van Seedlip.

slijterij droog

FoodAwards

Je kon ze al spotten in het Italië nummer van Foodies:  de genomineerden van de FoodAwards. Inmiddels zijn de winnaars bekend en één van de gelukkigen is Rootzz of Nature. Het vleesvervangermerk heeft een FoodAward in de wacht gesleept voor hun jackfruit-producten in het koelschap. Wij snappen goed waarom. Jackfruit is door zijn draadjesvleesachtige structuur een favoriet van veel vegetariërs en vegans en deze producten maken het je helemaal makkelijk. Je kunt er bijvoorbeeld onze heerlijke recepten met jackfruit mee maken.

food awards

Gratis SLA

Goed nieuws! Bij saladebar SLA mogen kinderen tot en met 10 jaar voortaan gratis eten. SLA-oprichters Nina en Jop richten willen met het gratis aanbieden van gerechten voor de kinderen een bijdrage leveren aan een gezonde generatie. Nu krijgt slechts 4 op de 10 jongeren in Nederland genoeg groenten binnen. Om een handje te helpen, mogen kinderen elke dag gratis met hun ouders mee eten bij al hun 13 vestigingen in Nederland. Wanneer een volwassene een maaltijd bestelt, krijgen ze daar 1 gratis maaltijd voor het kind bij. Wat een te gek initiatief!

Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing