Uniek pop-up restaurant in Den Bosch

De Spijsbereiders, bestaande uit creatief en culinair duo Roland van Balen en Peter Derks, keren terug naar Den Bosch om een diner te organiseren op een bijzondere locatie. Ze openen namelijk een uniek pop-up restaurant met een tafel op het dak van de Sint-Janskathedraal. Vanwege de renovatie van het dak van de Sint-Jan biedt zich nu een kans aan die zich pas weer over 100 jaar voordoet: dineren op 42 meter hoogte. Mooie bijkomstigheid: met dit diner wordt een aanzienlijke donatie gedaan aan de renovatie en het herstel van dit historische monument. De rollende tafel, bekend van zijn eerdere succesvolle edities, zal worden opgebouwd op het dak van de kathedraal. Vanaf 3 juli kunnen er gedurende twee weken dagelijks 12 gasten plaatsnemen aan tafel. De kaartverkoop is nu geopend en, goed om te weten, er kan alleen voor een volledige tafel van 12 personen gereserveerd worden. Interesse? Mail naar rooftop@sint-jan.nl

uniek pop-up restaurant

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Crop Over festival Barbados

Rumfans onder ons wisten het misschien al: het Caribische eiland Barbados is dé geboorteplaats van rum. Naast dat je op Barbados ontzettend lekker streetfood kunt eten, staat het eiland bekend om het tropische drankje. Ieder jaar wordt op Barbados het Crop Over festival georganiseerd, deze zomer is dat van 1 juli t/m 7 augustus. Oorspronkelijk werd het georganiseerd op de plantages in het land, om het einde van de oogst te vieren. Tegenwoordig is het een van de meest diverse festivals ter wereld, met een mix van kunst, cultuur, feest en muziek. Om in Nederland alvast een beetje van het festival te kunnen proeven organiseert Visit Barbados drie keer een Croptail evenement, waarbij je rum kunt proeven en geniet van lekker eten en muziek. De festivals vinden plaats op 20 en 21 juni bij The Rum Barrel East in Amsterdam en op 23 juni bij Amehoela in Rotterdam.

Crodino liefhebbers opgelet

Het Italiaanse aperitief merk komt nu namelijk met een nóg grotere verpakking: de Crodino Biondo 17,5 cl variant van het iconische flesje (voorheen 10 cl). Met een wijnglas vol ijs, zo’n flesje Crodino Biondo en een schijfje sinaasappel serveer je eenvoudig een verrassend alcoholvrij drankje. Krijg je al zin in zo’n ijskoud glas? Tijdens foodfestival Lepeltje Lepeltje in Utrecht op 23 t/m 25 juni, kun je ervan genieten!

Oppo Brothers lanceert vier nieuwe smaken

De zomerse temperaturen houden nog wel even aan. Goed nieuws voor als je verkoeling zoekt: ijsmerk Oppo Brothers komt met vier gloednieuwe smaken! In een beker vind je nu ook Caramelised Biscuit Swirl, daarnaast lanceert het merk Chocolate Hazelnut bolletjes en twee nieuwe smaken sticks: Vanilla Almond Caramel Swirl en Salted Caramel Biscuit Crunch. IJsmakers Charlie en Harry Thuillier stellen zich sinds 2014 als doel om feel good lekkernijen te creëren die beter zijn voor smaak, gezondheid en planeet. Met ingrediënten van de beste kwaliteit maken ze ijs met 60% minder calorieën en suiker dan reguliere merken, en als B-corp organisatie heeft Oppo duurzaamheid altijd serieus genomen. De nieuwe ijsjes zijn vanaf nu in het hele land verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Picnic.

Lees ook: dit zijn de beste ijssalons van Nederland