Vegeroni ‘vegan’ pizza

De pepperoni pizza is een van de populairste pizza’s van ons land. Mis je deze guilty pleasure als vega(n)? Goed nieuws! De bekende pepperoni pizza van Domino’s is vanaf nu verkrijgbaar in een vegetarisch jasje. In samenwerking met de Vegetarische Slager ontwikkelde de pizzaketen een gruwelijk lekkere pizza. Door de stevige bite en kruidige smaak is de pizza niet te onderscheiden van de originele variant. Ben je benieuwd geworden en wil je graag de vegan variant proberen? Bestel de pizza dan met vegan kaas. Zo is ‘ie geschikt voor iedereen!

vegan pizza

Tony’s Chocolonely vraagt om suikertaks

Waar veel andere merken hevig protest maken tegen de suikertaks, vraagt chocoladefabrikant Tony Chocolonely er zelf om. Zo luidt hun website: doe maar die suikertaks, en snel een beetje. Ietwat ongemakkelijk maar waar, Tony Chocolonely erkent dat ze zelf onderdeel zijn van het suikerprobleem. Tony’s wil daarom proactief hun labels aanpassen en campagne voeren voor gezondere keuzes. Een opmerkelijke actie vanuit het oogpunt van een chocoladefabrikant. Wat vind jij hiervan?

Zoete aardappels zijn niet aan te slepen

Koken met zoete aardappels is populairder dan ooit. Volgens teler Niels van der Waal zijn de zoete aardappels niet aan te slepen: ‘Door de lockdowns is de vraag alleen maar groter geworden: iedereen is aan het experimenteren geslagen in de keuken.Wij snappen goed waarom. Naast het feit dat we de smaak en kleur spannender vinden, heeft zoete aardappel ook een iets gezonder imago dan zijn bleke broertje. Maar klopt dat imago? Martina legt het je uit!

verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel

Ronnie Flex ‘adopteert’ een carnivoor

Say what? Ja je leest het goed: rapper Ronnie Flex ‘adopteert’ een vleesetende vriend om hem te laten zien hoe lekker en makkelijk vega(n) eten kan zijn. Met de ‘Adopt a Carnivore’ campagne wil het plant-based merk Oumph! Nederlanders inspireren om vrienden, familie, buren – of welke carnivoor dan ook – te ‘adopteren’ en hen te stimuleren om meer plantaardig te eten. Want alle beetjes helpen! Doe jij ook mee? Ga bijvoorbeeld aan de slag met één van onze vegan favorieten: 11x snelle recepten.

vegan ronnie flex adopteert carnivoor

Wil je iedere week culi-nieuwtjes en recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.