Voedselverspilling tijdens de feestdagen voorkomen? De helden van Too Good To Go brachten een geweldig nieuw e-book uit waarmee jij leert koken met je kliekjes. Wat denk je van kruidige bananensoep, kroketten van restjes, blini’s van aardappelpuree of pavlova van aquafaba? De recepten zijn gemakkelijk aan te passen op de restjes die je nog hebt liggen. Samen maken we het verschil!
Recepten tegen voedselverspilling tijdens de feestdagen
Ben jij benieuwd geworden? Lucky you, want wij mogen twee recepten met je delen!
Pavlova van aquafaba
Dat pavlova hét perfecte dessert voor het kerstdiner is, wisten wij allang. Je maakt dit nagerecht namelijk eenvoudig last-minute. Wil je gegarandeerd succes? Volg dan onze tips om de perfecte pavlova’s te bakken op. Deze pavlova is éxtra speciaal omdat die gemaakt is van aquafaba. Dit is dé vegan vervanger van eiwit. Wanneer je het water uit een blik kikkererwten kookt, transformeert het in iets magisch: aquafaba. Dit goedje heeft de geniale eigenschap om eiwit na te bootsen. Perfect voor geweldige gerechten zoals pavlova.
Blini’s van aardappelpuree
Een blini is een klein pannenkoekje dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Deze variant maak je van aardappelpuree. Want inschatten hoeveel aardappels je moet koken gaat nog wel eens mis. De toppings kies je zelf. Maak bijvoorbeeld een ontbijtvariant met zoete aardappel en kaneel. Bovenop wat siroop, slagroom en geroosterde noten. Liever een hartige variant? Probeer ze ook eens met crème fraîche en zalm. Lekker als amuse of tussendoortje!
Het ‘REMIX’ e-book
Wil jij nog meer inspiratie om voedselverspilling tijdens de feestdagen te voorkomen? Check dan snel het ‘REMIX’ e-book. Het e-book is hier gratis te downloaden.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: