Bijna weekend en het weer belooft mee te werken. Mmm, een paar fijne, zonnige dagen. Can’t wait! Ik denk aan zon, zee, strand. De kleffe witte bolletjes met gesmolten ‘gekleurde muisjes’ (vruchtenhagel) uit de koelbox van mijn moeder. En daarna een broodje met zelfgemaakte eiersalade. Nooit meer zullen ze zo smaken als vroeger, achter het retro blauwe windscherm op het strand van Rockanje. Niet echt culinair verantwoord, wel een van mijn beste smaakherinneringen uit de jaren 80.

Maar wat gaan we dit weekend doen? Even een blik op de culinaire agenda, want niets is lekkerder dan de zon te vieren met eten en een fris glas witte wijn.

Zaterdag kun je je culinaire hart ophalen bij Lekker Sneek. Eten, drinken en leuke muziek rond de Martinikerk.  Zin in een actieve zondag? Stap op de fiets en neem deel aan Fietsculinair, een samenwerking van restaurants in Leiden, Wassenaar en Voorschoten. Ben je in de buurt van Utrecht, ga dan vooral even langs De Streekmarkt om de lekkerste streekproducten uit Midden-Nederland in te slaan. Fijn weekend en geniet!