Judith – myfoodblog.nl

“Hi, ik ben Judith! Parttime blogger en fulltime lekkerbek. Zes jaar geleden ben ik My Foodblog (Instagram @myfoodblog_nl) begonnen uit een liefde voor lekker eten en schrijven. Lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Haute cuisine, maar ook comfort food. Zo heb ik met mijn broertje vroeger vaak bara-eet-wedstrijden gehouden bij oma (die ik overigens nooit won!). Écht koken begon toen ik 20 was en op mezelf ging wonen, maar het allereerste gerecht wat ik ooit kookte was Jamie Oliver’s risotto toen ik 15 was. Met een multiculturele achtergrond en een passie voor reizen eet ik graag bijzondere gerechten van over de hele wereld. Alhoewel ik van een stamppot op zij n tij d ook best kan genieten. Tof om met jou mij n favoriete gerechten, hacks en verhalen te delen!”

Beau – Keukenmeid.com

“Hi! Ik ben Beau. Eerder presenteerde ik mij zelf als ‘student’ en ‘chefkok van huisgenoten’, maar nu ik ineens afgestudeerd ben én samenwoon, moet ik toch echt op zoek naar een andere bio. Ik ben Beau, ik woon in Utrecht en werk als communicatieadviseur bij een jongerenorganisatie. Dat doe ik parttime, daarnaast werk ik als freelance tekstschrijver en foodblogger. Liefde voor eten zat er altijd al in en een passie voor bloggen heb ik inmiddels ook al tien (!) jaar. Op Keukenmeid.com en mijn Instagram @keukenmeid deel ik makkelijke, originele en (meestal) gezonde recepten. Vooral gewoon lekker – dat is ‘t belangrijkst. Ook geef ik lezers een kijkje in mijn leven met fotodagboeken en columns.”

Nikkie – @fromeastfield

“Ik ben Nikkie en alles wat met voeding te maken heeft vind ik waanzinnig interessant. Van diverse culturen, tot recepturen en van simpel comfortfood tot prachtige foodstyling. ‘Even’ naar de supermarkt is met mij minimaal een half uur. Gelukkig mag ik zowel voor werk als in mijn vrije tijd mezelf bezighouden met mooie pro-ducten en lekker eten. Ik werk voor een full-service food distributeur en mijn eigen culinaire vondsten en creaties deel ik via mijn Instagram @fromeastfield. Desserts sla ik nooit over. Waarschijnlijk ben ik één van de grootste ijsliefhebbers die je gaat tegenkomen, je kunt mij er altijd voor wakker maken. Verder ben ik groot fan van het all day breakfast concept. Ik ga dan ook graag uit ontbijten of zet mijn vriend een Pinterest perfect smoothie bowl voor.”

Jutri – @juutlovesfood

“Hoi! Wat ontzettend tof om me aan jou te mogen voorstellen als een van de nieuwe foodies friends van 2020. Mijn naam is Jutri en de woorden levendig, enthousiast, sportief, natuurfreak en bourgondier slaan op mij. Ik ben hier omdat ik dit jaar een aantal recepten met je ga delen. Mijn passie ligt bij plantaardige, kleurrijke no fuss recepten. Veel van mijn creaties kun je terugvinden op mijn Instagramaccount @juutlovesfood en mijn blog op de website van @homemadechefs. Ik heb een liefde voor alles wat groeit en bloeit en dat zie je ook terug in mijn recepten en styling. Zo gebruik ik graag wilde eetbare bloemen en planten om mijn gerechten wat extra’s te geven. Oprecht hoop ik dat mijn recepten en foto’s je inspireren ook eens plantaardig te koken.”

Claudia – Food from ClaudNine

“Hi, mijn naam is Claudia. Ik woon samen met mijn man en kat in een klein maar schattig appartement in het centrum van Amsterdam. In deze minikeuken houd ik van alles ‘from scratch’ koken. Vroeger was vers koken helemaal niet belangrijk, mijn moeder was dan ook de pakjes- en zakjeskoningin, ik denk dat mijn aversie tegen kant-en-klare producten daar vandaan komt. Dus alles zelf maken, dat zal je dan ook op mijn blog terug zien. Verder ben ik niet zo moeilijk. Gezond, koolhydraatarm, cheatmeals, uitgebreide maaltijden, snelle maaltijden… als het maar lekker is! Naast koken is fotografie ook een enorme hobby en dat heb ik hier mooi weten te com-bineren. Verder ben ik nog bezig met een eigen kookboek! Deze zal in oktober 2020 uitkomen.”

Inge – knoeienmetinge.nl

 

“Mijn naam is Inge, het gezicht achter de foodblog ‘Knoeien met Inge’. Onder het motto ‘Ondanks een rommelige keuken, altijd een lekkere maaltijd’ tover ik allerlei heerlijke recepten op tafel. Netjes koken, dat vind ik dus nog steeds wel lastig. Mijn keuken is vaak een grote ontploffing na een kooksessie, met rode saus tegen de muur en restjes bloem op de grond. Maar ook al ben je net zo’n kookkluns als ik, iets lekkers op tafel zetten kan iedereen. Mijn recepten zijn heel gevarieerd, maar wel vaak met invloeden uit internationale keukens. Naast koken heb ik een grote passie voor reizen en andere culturen. Ik haal dus flink veel inspiratie uit de prachtige reizen die ik gemaakt heb.”

Soumia – @keukenvansou

“Het gezicht achter @keukenvanSou ben ik, Soumia, 28 lentes jong. Marokkaanse van origine maar geboren en opgegroeid in België. Ik ben een maatschappelijk hulp-verleenster van beroep en als je mij buiten werktijd zoekt, vind je mij altijd in de keuken. Mijn passie voor koken en bakken is op mijn twaalfde ontstaan. Het begon allemaal door een fascinatie voor mijn mama in actie in de keuken. Wat ging dat allemaal snel en soepeltjes met als resultaat een héérlijke maaltijd voor mijn neus. Ik wilde dat ook kunnen! Koken wordt tegenwoordig zo moeilijk gemaakt, waardoor het een afschrikkend effect heeft op mensen. Het wordt steeds vaker gezien als een verplichting. Noem mij old-fashioned, maar ik houd van het beeld dat koken juist mensen bij elkaar brengt.”

Jacky – jackynobels.nl

Foto: Ileenja Marina

“Mijn naam is Jacky Nobels en ik werk als contentontwikkelaar, receptontwikkelaar en fotograaf. Jaren geleden startte ik mijn zoektocht naar gezondheid. Bakken sla eten en wortels knagen, welnee.. ontbijten met taart? Zeker wel! Op mijn site jackynobels.nl vind je dan ook pure en voedzame recepten voor baby, kind en volwasse-ne zonder onnatuurlijke toevoegingen. Van suikervrije kwarktaarten, goddelijke pannenkoekenstapels tot cupcakes met verstopte groente voor kindjes. Met stiekem hier en daar een oreo ertussen, want: balance is key! Sinds ik mama ben, is het zelf gezond eten weer een grote uitdaging geworden, maar super belangrijk. Naast dat mijn site een verzamelplek is van mijn recepten, is er dus een element bij gekomen: dagelijkse informatie en inspiratie die mama en kind kunnen helpen om de beste versie van zichzelf te worden! @jackynobels”

Muna – @tothemoen

 

“Mijn naam is Muna. Ik ben gek op bloemkool, koffie en ontbijtjes. Het liefst eet ik de hele dag door havermout bowls, pancakes en avocado toast met gepocheerde eitjes!! All day Brunch daar ga ik voor! Mijn passie voor eten is de reden dat ik anderhalf jaar geleden begonnen ben met het delen van makkelijke en gezonde recep-ten op Instagram. Hier ontdekte ik dat ik het liefst de hele dag door met eten bezig wil zijn. Ik haal mijn energie uit leuke samenwerkingen, het uitwerken van creatieve recepten en foodfotografie. Op tothemoen laat ik zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn, dat je met bloemkool meer kan dan alleen in water koken en dat voor een gezonde maaltijd geen lange ingrediëntenlijst nodig hebt!”

Benieuwd naar de recepten van onze foodies friends? In het januarinummer vind je de overheerlijke Mexicaanse bonensoep van Judith en de romige aardappelsoep van Jacky. Bemachtig snel jouw exemplaar door naar het dichtstbijzijnde verkooppunt te rennen!