Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Foodies Friends van 2022

Even voorstellen: dit zijn de Foodies Friends van 2022

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Dit zijn ze dan: de Foodies Friends van 2022! Maak kennis met ze en vergeet ze niet te volgen voor de lekkerste inspiratie. Wil je alvast een voorproefje? In het Foodies Magazine van januari komen de eerste twee Foodies Friends aan bod met een heerlijk recept!

Foodies Friends van 2022

Van fulltime foodblogger tot meesterlijke hobbykok. Ontmoet onze Foodies Friends van 2022. We schuiven de komende tijd regelmatig aan bij onze nieuwe Friends aan de keukentafel. Zo nemen we uiteraard een kijkje in de wereld van foodbloggen, receptontwikkeling en culinair taggen op Instagram. Elke maand vind je twee recepten in Foodies Magazine van onze Friends, zowel zoet als hartig. Zo staan bijvoorbeeld Patricia en Kim al in het eerste magazine van 2022 met wortelkroketjes en panna cotta.

Anne van @anne_travel_foodie

Anne is online beter bekend als @anne_travel_foodie. Ze schrijft over de twee leukste dingen in het leven: reizen én eten. Op haar blog en social media kanalen deelt ze vegetarische recepten, reviews en reisblogs. Ze haalt haar inspiratie onder andere uit de vele reizen die ze maakt. Daarnaast laat ze mensen graag zien dat vegetarisch eten ontzettend lekker en verrassend kan zijn. Ze is dol op avocado en verwerkt het graag in allerlei gerechten. Ze slaat het ontbijt nooit over en probeert daar altijd een feestje van te maken!

Foodies Friends van 2022: Anne

Elisabeth van @ellouisacooking

Elisabeth vind je online als @ellouisacooking. Ze is 35 jaar en moeder van twee kinderen. In het dagelijks leven werkzaam als jurist, met als uit de hand gelopen hobby haar kook- en bakactiviteiten onder de naam Ellouisa Cooking. Ze houdt van koken en bakken zonder pakjes en zakjes, met een voorkeur voor de Marokkaanse keuken. En koekjes! Haar voorliefde voor de Marokkaanse keuken ontstond toen ze 15 jaar geleden Marokkaans wilde leren koken voor haar man. Ze begon een online zoektocht en probeerde van alles uit. Met vallen en opstaan kookt ze nu geregeld Marokkaans, maar Elisabeth houdt zeker ook van andere keukens. Zo staat er geregeld ook stamppot of pasta op tafel. Koekjes bakken doet ze het liefst, op haar website vind je dan ook meer dan 150 recepten voor verschillende koekjes!

Ellouisa Cooking

Foto: Petra Hammouti van Past Present fotografie

Lissa van @lissarottiers

Enkele jaren geleden raakte Lissa van @lissarottiers écht gepassioneerd door koken en bakken. Ze begon op haar 16e schattige cupcakes te bakken. Ondertussen gaat dit van koekjes tot vegan taarten en nog veel meer. Ze deelt al haar bakfoto’s op Instagram, en via haar stories neemt ze je mee in haar keuken. Op haar blog vind je tegenwoordig ook steeds meer hartige gerechten. Haar keukenkasten staan vol met prachtig keramiek, hierdoor komt al het eten haast tot leven op de foto’s van Lissa. Het liefst geeft ze etentjes voor familie en vrienden, want dan heeft ze een goede reden om al het mooie servies tevoorschijn te toveren!

Lissa Rottiers

Patricia van @secretosdelsur

Begin 2004 ruilde Patricia van @secretosdelsur Vlaanderen in voor het zonnige Andalusië. Het verlangen naar een warmer klimaat en de drang naar nieuwe vibes leidde haar naar het pittoreske bergdorpje Frigiliana. In de keuken verliest Patricia zich helemaal in het uitwerken van nieuwe recepten, styling en fotografie. De ochtend begint ze steevast met een glas vers citroensap en een kopje koffie. ’s Nachts werken haar hersenen vaak op volle toeren en bedenkt ze de lekkerste combinaties voor nieuwe recepten. Sinds 2016 heeft ze een eigen foodblog en veranderde haar hobby in een passie. Hier vind je de lekkerste recepten, veelal geïnspireerd op de Mediterrane keuken.

Patricia

Luuk van @luukskitchen

Al geruime tijd deelt Luuk van @luukskitchen content die gerelateerd is aan food- en lifestyle op zijn sociale kanalen. Dit is dan ook echt zijn passie geworden! Hij vindt het belangrijk om gezond, puur en eerlijk te eten. Daarnaast werkt hij graag zoveel mogelijk met biologische producten. De Amsterdamse Luuk is groot voorstander om suikervrij te eten. Snoept hij dan nooit? Jawel! Zijn uitdaging is dan ook om op zoek te gaan naar gezonde alternatieven. Vanwege zijn chronische ziekte reuma weet hij als geen ander dat je goed voor jezelf moet zorgen. Meer recepten en inspiratie vind je op zijn blog.

Foodies Friends van 2022

Kim van @verantwoordsnoepen

Nog één van onze Foodies Friends van 2022: Kim is het gezicht achter het Instagramaccount @verantwoordsnoepen. De naam beschrijft het al; Kim houdt van snoepen, maar dan wel op een verantwoorde manier. De liefde voor koken ontstond al vroeg, haar opa leerde haar koken. Daarnaast wist hij de liefde voor het bakken op haar over te dragen. In deze drukke en chaotische wereld vindt Kim het belangrijk om stil te staan bij ontspanning en om te genieten van samenzijn. Ze stopt veel liefde in het bereiden van eten, maar geniet stiekem nóg meer van het opeten. Op haar website vind je meer!

Kim (@verantwoordsnoepen)

Foto: ©studioWNDRLND

Liesbeth van @lizzylizzblog

Liesbeth van @lizzylizzblog is een Belgische foodblogger. Ze is verzot op eten en houdt dan ook van een goed stuk vlees of vis. Het liefst rijkelijk overgoten met een heerlijke saus. Of bijvoorbeeld stoofpotjes, ovenschotels en pasta’s. Ze kookt graag met verse en lokale producten. Geen al te ingewikkelde recepten, gewoon eenvoudig met ingrediënten die je makkelijk vindt. Eten is puur genieten voor Liesbeth. Niet alleen qua smaak, het samenkomen, samen tafelen en samen proosten met goede wijn is net zo belangrijk voor haar. Sinds 2020 is deze afgestudeerde logopediste fulltime foodblogger, ze heeft van haar passie haar werk weten te maken. Bekijk meer op haar website.

Liesbeth van @lizzylizzblog

José & Mariëlla van @cookingqueens

Alweer drie jaar geleden begonnen moeder en dochter José & Mariëlla met het Instagramaccount @cookingqueensnl. Het idee achter hun blog? Veel gevraagde (familie)recepten delen met vrienden. Al snel ontdekten ze dat een website nog handiger was, daar vind je nu al meer dan 600 recepten! Met de Italiaanse roots is de nonna van Mariëlla een grote inspiratiebron. Zij leerde de Cooking Queens de lekkerste familierecepten koken, voornamelijk gerechten uit Sicilië. Daar is niets belangrijker dan eten en familie, en dat proef je in hun recepten. Alle recepten hebben persoonlijke verhalen of herinneringen, zo leer je José & Mariëlla steeds wat beter kennen.

Foodies Friends van 2022: Cooking Queens

Foodies Friends van 2022: Francine van @heerlijkehappen

Lekker eten is bij Francine van @heerlijkehappen met de paplepel ingegoten. Als van jongs af aan wilde ze graag weten wát er elke avond op tafel kwam te staan. Fast forward naar haar begin twintiger jaren waarin ze zelf ook aan de kook raakte. Daar maakte ze een waar feest van diners met vrienden. Het koken en bakken van al deze heerlijke hapjes groeide uit in de baan die ze nu heeft. Foodstylist, foodfotograaf, receptontwikkelaar en algehele lekkerbek. De Mediterrane keuken is haar favoriet, maar ze zegt nooit nee om van andere smaken keukens te proeven. Meer zien? Neem eens een kijkje op haar website.

Francine: @heerlijkehappen

Linda van @snoepgezond

Linda is wiskundedocente van beroep, maar heeft al jarenlang een grote passie voor alles wat met koken en bakken te maken heeft. Dat is dan ook terug te zien op haar Instagramaccount @snoepgezond. Als klein meisje hielp ze haar moeder al graag in de keuken. Tegenwoordig richt ze zich vooral op het bedenken en maken van gezonde recepten, bij voorkeur vrij van geraffineerde suikers. Dat neemt niet weg dat er altijd ruimte voor minder gezonde opties, ze noemt zichzelf dan ook semi-healthy. Wil je graag verantwoord én lekker genieten van eten? Neem dan eens een kijkje op haar blog.

Foodies Friends van 2022

Elise van @studentjekookt

Elise is geboren en getogen in Brabant. Zes jaar geleden verliet ze het zuiden om te studeren in Nijmegen. Daar verloor ze haar hart aan de prachtige stad. Er ging een wereld voor haar open toen ze voor het eerst zelf boodschappen moest doen en voor zichzelf begon te koken. Zo ontstond dan ook haar Instagramaccount @studentjekookt. Bijna dagelijks deelt ze hier recepten. Je kunt voor haast alles terecht bij Elise; snelle happen, gezonde (en minder gezonde) baksels, flitsende ontbijtjes en culinaire hoogstandjes. De basis? Verse en kleurrijke producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Onder het motto “good food is good mood” vind je nog veel meer recepten op haar website.

Foodies Friends van 2022: Elise

Foodies Friends van 2022: Nathalie & Kim van @rouxmagnl

Met ROUX willen Nathalie & Kim laten zien dat het maken van duurzame keuzes echt niet moeilijk, duur, minder leuk of minder lekker hoeft te zijn. Hun motto is dan ook “sustainability made easy”. Op het Instagramaccount @rouxmagnl delen ze voornamelijk recepten met lokale, biologische en vega(n) ingrediënten. Daarnaast houden ze overigens ook erg van cocktails! Nathalie staat het liefst urenlang in de keuken terwijl Kim het eten vooral liever opeet. Niet voordat het op beeld is vastgelegd of erover geschreven is natuurlijk. Ben je op zoek naar de fijnste vegan cinnamon rolls of de lekkerste taco’s? Neem dan eens een kijkje op hun website.

Nathalie & Kim van Rouxmag

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!