1. Turks ontbijt

Onze kersverse foodies friend Judith ging aan de slag met ons heerlijke Turkse ontbijt. Zelf maakte ze er echter een uitgebreide lunch van!

Dit bericht bekijken op Instagram

Turks ontbijt.⠀ Ik was meteen geïntrigeerd toen ik het Full Turkish breakfast in @foodiesmagazine zag. Een meeega uitgebreid ontbijt, vooral hartig. Het deed me een beetje denken aan de uitgebreide ontbijtjes in Israël, altijd boordevol groente en fruit 🌿. ⠀ Aangezien ik bijna altijd ‘s ochtends ga voor een bord havermout, at deze maaltijd zelf als lunch, Turkse lunch dus 😄.⠀ ✔️Roerei met tomaat, ui en 🌶⠀ ✔️Salade van 🍅🥒 en olijven⠀ ✔️Abrikozenspread (ik koos voor een lichte variant met weinig suiker)⠀ ✔️Platbrood ⠀ ✔️Feta kaas⠀ Had jij hier al weleens van gehoord? En ben je meer van de zoete of de hartige ontbijtjes?⠀ •⠀ •⠀ •⠀ #myfoodblognl⠀ #iamfoodies #ontbijt #gezond #breakfast #recept #lekker #goodmorning #goedemorgen #eten #vers #genieten #inspiratie #brunch #koken #lekkereten #lekkerlekker #eetsmakelijk #smakelijketen #turkishbreakfast #keukenprinses #realfoods #heerlijk #fooddaily #myfooddiary #myfoodblog

Een bericht gedeeld door Judith • foodblog • recepten (@myfoodblog_nl) op

2. Zalm met cajunkruiden en koolsalade

Zelfs als je niet zo gek bent op zalm, krijg je honger van deze heerlijke foto van Averagegirltriestocook. Wij vinden dit plaatje allesbehalve average.

3. Gevulde pancakes met zoute karamel

In foodies oktober gaven we je heerlijke inspiratie om wat lekkers te maken met gezouten karamel. Metvijfaantafel sloeg aan het bakken en maakte deze heerlijke gevulde pancakes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gevulde pancakes met zoute karamel 💛🧡💛⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ik had nog wat zoute karamelsaus over van de vorige receptjes die ik daarmee had klaargemaakt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Met de rest van de karamelsaus heb ik gevulde pancakes gemaakt, voor een heerlijk en feestelijk ontbijt. Dit naar een recept uit de oktober uitgave van het magazine Foodies waarin een aantal zalige en doenbare gerechtjes met zoute karamel stonden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @foodiesmagazine #metvijfaantafel #njamnjam #belgianfoodblogger #foodblogger #loveforfood #ontbijt #breakfast #pancake #pancakeart #karamel #makkelijkrecept #receptinspiratie #lekkerrecept #recipeoftheday #recipesharing #jummie #recipeontheblog #iamfoodies #foodphotography #eatrealfood #foodcloseup #antwerpfoodie #homemade #fresh #belgianblogger #eten #lekkereten

Een bericht gedeeld door Kathleen – Met vijf aan tafel (@metvijfaantafel) op

4. Wittekersttulband

We weten dat de kerstdagen alweer achter de rug zijn, maar dit prachtige plaatje van thebakingfox wilden we je echt niet onthouden. Wij krijgen spontaan alweer zin in kerst 2020!

Dit bericht bekijken op Instagram

Christmas Cake🎄✨ #thebakingfox #baking #iamfoodies #hhb #heelhollandbakt #foodiesmagazine #christmascake #nordicware

Een bericht gedeeld door Lianne Vos (@thebakingfox) op

5. Chocoladetulband

Nog zo’n prachtige tulband, maar dit keer met chocolade. Mariannesfoodblog maakte hem en liet iedereen spontaan watertanden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Geslaagd nieuw bakprojectje, deze mooie chocolade tulband uit Foodies! #iamfoodies #foodies2017 #thebigchristmasissue #caramel

Een bericht gedeeld door Mariannes Foodblog (@mariannesfoodblog) op

6. Kniepertjes

Wat een eer! Roosolijve maakte niet alleen de kniepertjes van haar oma, maar ook die van ons uit het januarinummer van foodies.

7. Quiche met tomaatjes, gruyère, parmezaan en gekarameliseerde ui

Kristelkitchen maakte dit smaakvolle, maar eenvoudige gerecht op een zwoele nazomeravond. Wauw!

8. Cote de boeuf

Nog zo’n smaakvol gerecht. Eetdagboek1988 ging aan de slag met onze cote de boeuf en het resultaat mag er zeker zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Cote de boeuf @foodiesmagazine #november2019

Een bericht gedeeld door Mijn eetdagboek (@eetdagboek1988) op

9. Madeleines

Sweet madeleine! Verantwoordsnoepen liet ons watertanden bij het zien van deze heerlijke foto.

Dit bericht bekijken op Instagram

– Z O N D A G _ B A K D A G – Vanavond begint mijn favoriete programma, heel holland bakt, weer!😍 Daarom had ik extra zin om ook een lekkernij te bakken. Mensen in mijn naaste omgeving vragen vaak of ik niet aan dit programma wil meedoen. 😂 Als jullie willen zien hoe een tent wordt afgebroken wel, maar ik denk dat het geen goede optie is.😋 Afijn, vandaag deze heerlijke gruyere madeleines gebakken. Naar recept van @foodiesmagazine. Echter, heb ik speltbloem gebruikt en griekse yoghurt 0% vet. De lavendel in dit recept wil ik even in het zonnetje zetten! 🌞 Lavendel heeft namelijk een ontsmettende werking op de luchtwegen, lost slijm op en drijft zweet uit. Een werking die heel handig is in deze tijd van het jaar! En voor de vrouwen onder ons. Lavendel helpt tegen menstruatiepijn. 😍😏 Ik zie geen bezwaar om dit te maken voor tussengang tijdens kerst! Heerlijk met stoofperen – cranberrycompote. Bakkers klaar? Bakken maar! • • • #madeleines #zondagbakdag #weekendgevoel #weekend #lavendel #healthylifestyle #healthyfood #foodblog #foodblogger #food #verantwoordsnoepen #kerst #christmas #kerstgerecht #foodiesmagazine

Een bericht gedeeld door Kim | Fysiotherapeut (@verantwoordsnoepen) op

10. Gebakken aardpeer met witlof, hazelnoten, zure appel en peterselie

Diana.visser.adams ging aan de slag met een vergeten groente: aardpeer! Dit gerecht uit foodies januari 2019 viel bij iedereen in de smaak.

Heb jij ook iets gekookt uit foodies? Vergeet dan niet om je foto’s te taggen met #Iamfoodies. Misschien zie jij jouw creatie wel terug op onze Instagram of website.