Half november deelde Regula Ysewijn haar recept voor een traditionele Christmas cake met ons, hier op onze website en in ons superdikke kerstnummer. Ze nam ook een video op waar ze stap-voor-stap uitlegde hoe je ‘m bakt. Jullie stroopten massaal jullie mouwen op om samen met ons een stukje Engelse traditie naar Nederland te halen. Dit zijn jullie resultaten:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miriam Janssen (@mimmy_mim22)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by philly_add (@philly_add)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miek (@miekbax)

Christmas cake gebakken? Zo maak je ‘m af!

In principe is je Christmas cake ready to eat, als je hem de afgelopen weken netjes hebt gevoed met rum, cognac of whisky. Maar het oog wil ook wat. Daarom kun je jouw Christmas cake nog versieren met marsepein en gedroogd fruit, zoals Regula heeft gedaan. Maar een beetje poedersuiker heeft ook al een heel magisch effect! Wees lekker creatief!

Natuurlijk hebben we zelf ook meegebakken en kunnen we niet wachten om het eindresultaat op tafel te zetten. Wij serveren hem eerste kerstdag als toetje, met vanille-ijs en zelfgemaakte vanillesaus. We zijn benieuwd naar jouw eindresultaat! Deel je een foto op Instagram met #iamfoodies? Vergeet ook Regula Ysewijn niet te taggen!

Heb je de slag te pakken?

Wist je dat Regula een heel boek heeft gemaakt over Engelse baksels? In het Brits bakboek vind je recepten voor Victoria sandwich cake, Tea loaf, Bakewell tart, Chelsea buns en meer!

Brits bakboek

Meer gerechten zoals deze?

Brits bakboek
€31,99

 

Eet vegetarisch, maar droomt over bacon. Komt voor een kaasplank haar bed wel uit.