Shakshuka met groene groenten

Shaksuka is ons favoriete comford food recept. Heerlijk om te serveren in een grote schaal en dan lekker met brood de saus en het zachtgegaarde ei op te lepelen. Dit recept van Nikkie is niet alleen troostend maar ook heel gezond door de tomaten, courgette, paprika, ui, doperwten, spinazie en koriander. Lekker met de lunch al aan je groentetaks!

shakshuka met groene groenten

Gevulde tijgerbollen met ei

Dit gerecht is zo eenvoudig en lekker dat we onszelf afvroegen waarom we het niet eerder hebben gemaakt. Koop een paar tijgerbollen, snijd het kapje eraf, breek er een ei boven en zet het in de oven. Varieer zelf met de overige toppings. Muna koos voor Turkse worst, geraspte kaas en bieslook maar ook chorizo, salami of zalm is erg lekker in deze bol!

gevulde tijgerbollen met ei

Toast met biet, gegrilde venkel en gepocheerd ei

Als wij één bereiding van ei zouden moeten kiezen, dan is het wel pocheren. Er is niets bevredigender dan het opensnijden van een perfect gepocheerd ei en dan het zachte, lopende eigeel te zien. Serveer je gepocheerde eitje op deze toast vol smaaksensaties: de bietenspread met geitenkaas, de gegrilde venkel en dan dat waanzinnige eitje.

toast met biet, gegrilde venkel en gepocheerd ei

Meer proeven van onze foodies friends? Probeer hun gerechten met tofu en pastinaak of maak een lekkere soep.