You messed up the rice, woman

De comedian met Chinese roots kruipt in de huid van zijn alter ego Uncle Roger en geeft op een hilarische en onnavolgbare manier kritiek op de tv-shows waarin bekende koks Chinese gerechten bereiden. In de video’s zie je hoe Uncle Roger het gebeuren op de achtergrond met lede ogen aanziet en van veel “aiaiaiai’s” voorziet. Er schijnt van alles mis te zijn met de manier waarop de tv-koks de relatief simpele klassieker fried rice bereiden. Uncle Roger is onverbiddelijk en hilarisch in zijn kritiek. “You’re killing me, woman! Aiaiaiaiai! How can you drain rice in a collander? This is not pasta! If your rice is too wet, you fucked up”, reageert Uncle Roger verbijsterd wanneer de BBC Food kok de rijst na het koken afgiet. “Who cooks rice like this? How did this woman get on BBC Food? Uncle Roger want suicide”, vervolgt hij op zijn typische manier met het aangezette Chinese accent en wij gaan helemaal stuk.

Viraal

De video’s waarop de bekende koks geroast worden, zijn in een paar maanden tijd viraal gegaan. De eerste video waarop de BBC Food kok wind van voren krijgt, is sinds juli door ruim 13 miljoen unieke kijkers bekeken op Youtube en gezien de likes en reacties, zijn de meesten groot fan van Uncle Roger. In zijn nieuwste video wordt niemand minder dan de icoon Jamie Oliver het mikpunt van spot. De bekende Britse kok krijgt het met zijn egg fried rice zwaar te verduren onder Uncle Roger’s kritiek. Wanneer Jamie dit klassieke Chinese gerecht als ‘side dish’ bestempelt, reageert Uncle Roger onthutst: “When my mum make me egg fried rice, that is the main dish. I never tell ‘Oh mum, where is the main dish?’ I would have been beaten to death.” De video, waarin de bekende Britse tv-kok onder vuur ligt, heeft in een week tijd meer dan 5 miljoen weergaven en is de nieuwe hit aan het worden op het internet.

 

Volg Uncle Roger

Bekijk de hilarische video’s van Nigel Ng door op Youtube op ‘Uncle Roger’ te zoeken. Wil je geen hilarische video missen? Abonneer je op zijn Youtube kanaal mrnigelng en volg zijn Instagram account @mrnigelng. Ben je fan geworden van deze succesvolle comedian met Chinese roots? Volg ook zijn podcast Rice to meet you waarin hij samen met zijn comedian-collega Evelyn Mok met zijn typische droge humor de Aziatische (eet)cultuur bespreekt. De podcast kun je beluisteren via Spotify.