Metalen, staalsoorten, productietechnieken, slijptechnieken en afwerkingen: bij Samura is alles onder de loep genomen om dé ultieme keukenmessen te ontwerpen. Al snel kwam het team van perfectionisten tot een ontdekking die hun producten tot echte gamechangers maakt. Japan blinkt uit op het gebied van snijprestaties dankzij het gebruik van hardere staalsoorten in combinatie met een kleinere slijphoek. Hierdoor blijven je messen veel langer scherp dan je nu gewend bent. Europese fabrikanten zijn daarentegen onderhoudsvriendelijker, minder aan slijtage onderhevig en kunnen beter tegen een stootje. Krijg je al keuzestress? Niet nodig! Samura heeft de krachten van de twee gebundeld. Het resultaat? Prachtige, traditionele Japanse keukenmessen, maar dan van Europese kwaliteit.

Checklist: deze messen moet je hebben

Ieder keukenmes van Samura wordt tot het kleinste detail afwerkt en heeft een uniek ontwerp. Met deze musthaves kook jij vanaf nu altijd de sterren van de hemel. Heb jij jouw messenset al compleet? Check het hier!

1. Samura Kaiju Nakiri

Het Nakiri mes is een waanzinnig mooi Japans groentemes. Je snijdt er niet alleen je favoriete groenten mee, ook het hakken van kruiden wordt een eitje. De messen hebben een klassieke, houten handgreep. Het lemmet heeft een unieke, gehamerde afwerking die voorkomt dat producten aan het mes blijven plakken. Wel zo handig!

Hier gebruik je hem voor: Aziatische uiensoep en brioche met soja en paddenstoelen

2: Samura Okinawa Yanigiba

Sushilovers opgelet! De Okaniwa Yaningiba is hét koksmes voor nauwkeurig snijwerk. Het lemmet is hol geslepen, waardoor je naar hartenlust kunt snijden zonder dat er producten aan blijven plakken. Perfect voor het goed fileren van vis en de bereiding van sushi en sashimi.

Hier gebruik je hem voor: sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

3. Samura Damascus Santoku

De Damascus Santoku is een echte alleskunner, maar zet hem vooral in om plakken te snijden, dobbelsteentjes te maken en of je favoriete ingrediënt heel fijn te snijden. Omdat de balans van het mes aan de achterkant ligt, valt het meteen op hoe fijn hij in de hand ligt. Het lemmet loopt helemaal door in de handgreep, waardoor de stevigheid ongeëvenaard is.

Hier gebruik je hem voor: okonomiyaki

4. Samura Reptile Hakmes

Het reptile hakmes valt op door zijn bijzondere vorm en dat is niet voor niets. Hij is ideaal voor voor het hakken van groenten en fruit en dankzij zijn grote lemmet kun je de stukken eenvoudig opscheppen. Let op, door zijn dunne snede en lichte gewicht wordt het aangeraden dit mes niet te gebruiken met bevroren voedsel of om botten door te hakken. Zo behoud je de kwaliteit van je mes.

Hier gebruik je hem voor: noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi

5. Samura Mo-V Vleesmes

Het Mo-V Vleesmes blinkt uit op het gebied van het snijden, trancheren en fileren van groente, fruit, vis en vlees. Alleen al vanwege zijn strakke design wil je hem in je keuken hebben, maar vergis je niet: dit mes kan meer. De balans ligt aan de achterkant zodat het mes fijn in de hand ligt met snijden. Probeer maar eens!

Hier gebruik je hem voor: het ultieme recept voor buikspek

WIN: Samura Kaiju Nakiri mes

Begint jouw hart al sneller te kloppen bij het zien van deze waanzinnig mooie messen? Dan hebben we goed nieuws! Foodies mag één kookliefhebber blij maken met een prachtig koksmes: de Kaiju Nakiri. Vul snel het onderstaande formulier in om kans te maken en wie weet val jij in de prijzen!