Win het wildplukboek de wandelende fijnproever en ga wildplukken

Boek: De wandelende fijnproever, wildplukken met Ria Loohuizen


Wil je wildplukken in je eigen omgeving? Ria, de schrijfster van De wandelende fijnproever, is een wildplukster van het eerste uur. Maar in tegenstelling tot sommige plukkers, deelt ze haar kennis graag. In haar lijvige boek legt ze uit welke wilde planten en paddenstoelen je kunt eten, hoe je ze kunt herkennen en hoe je je ‘vangst’ kunt klaarmaken. In de foodies van oktober trekken we samen het bos in voor mijn eerste wildplukwandeling en hebben we direct een goede vangst.

Beginnen met plukken in het wild

Ria Loohuizen: “Wanneer je net begint met wildplukken moet je blijven opzoeken wat eetbaar is en wat niet. Alles wat ik er lekker uit vond zien, zocht ik op. Veel was er ook niet eetbaar, maar daar leer je veel van. Als wildplukker is het misschien nog wel belangrijker om te weten wat níet eetbaar is. Thuis heeft Ria inmiddels een hele bibliotheek aan veldgidsen opgebouwd: “Je moet checken, checken en nog eens checken. Weet je niet voor de volle 100 procent of je een paddenstoel of bes kunt eten, eet hem dan niet.” Waarom ze ‘De wandelende fijnproever’ geschreven heeft? Ria wil het ‘evangelie’ verspreiden. Meer mensen zouden op deze manier moeten genieten van de natuur. Ze staat dan ook regelmatig op markten met haar boeken, haar zelfgestookte drank en haar kennis.

Win Ria’s boek en leer wildplukken

Weet jij wat er in mijn mandje ligt? Reageer voor 15 oktober op deze blog en win het boek van Ria Loohuizen, zodat je vanaf nu altijd weet welke eetbare planten en paddenstoelen er in jouw omgeving geoogst kunnen worden! In de reportage in ons oktobernummer vind je al wat aanwijzingen.

Wat zit er in mijn mandje?

In foodies oktober plukten we uit het bos

De wandelende fijnproever

Het boek van Ria verscheen eerder dit jaar en is verkrijgbaar in boekhandels en via bol.com.
Titel: De wandelende fijnproever
Auteur: Ria Loohuizen
Prijs: 29,99
Uitgeverij: Fontaine
Aantal pagina’s: 384
Blogtekst: Sanne van den Heuvel, foto van de oogst: Willem van Santen