Win een Koffiebox

De Koffiebox is een musthave voor iedereen die gek is op de warme drank. Voor iedere editie van de Koffiebox worden drie verschillende koffiebranders geselecteerd. Vaak staat er één stad centraal. Zo hebben Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, Utrecht en zelfs Antwerpen al eens in de spotlight gestaan. De branders worden door Koffietje.nl zelf geselecteerd en zij zorgen ervoor dat er genoeg variatie te proeven is. Van zuur naar zoet, tot een wat straffer bakkie: proef ze allemaal en ontdek jouw nieuwe favorieten. Lees verder én win een Koffiebox!

Specialty Coffee

In de Koffiebox vind je uitsluitend specialty coffee. Dat is koffie van de beste kwaliteit. Ook nog eens met de grootste zorg verbouwd, geplukt en gebrand. Het mooie aan specialty coffee is dat iedere koffie totaal anders kan smaken. Zo proef je veelal zoet en zuur, in plaats van alleen maar die bittere verbrande smaak die veel mensen nog altijd associëren met koffie. Koffie wordt namelijk gemaakt van een koffiebes, dus fruit, en hoort in principe zoet of zuur te smaken. Iedere boon heeft andere smaakeigenschappen. Daardoor smaakt je kopje dus telkens anders. Met de Koffiebox word jij uitgedaagd om jouw smaakpalet te verbreden door koffie écht te proeven.

Winactie koffiebox

Lokale koffiebranders

Iedere maand vind je koffie van drie verschillende, lokale branders in de Koffiebox. Deze editie bevat koffie van branderijen uit Enkhuizen, Amsterdam en Rotterdam:

  • Varietals: 250 gram koffie uit Colombia. De koffie is gewassen en komt van een hoogte van 1630 meter. Smaken van fruit, bloemen en chocolade komen naar boven bij deze heerlijke bonen.
  • Het Koffieverbond: 250 gram koffie uit Costa Rica en Guatemala. De Geisha koffie is een filter uit Costa Rica. Ook nog eens bijzonder, dit is een speciale variëteit. Als espresso een heerlijke boon uit Guatemala.
  • Grounded Coffee: 250 gram koffie uit Peru. De koffie is gewassen en gefermenteerd. Voordat de koffie gewassen en gedroogd wordt ontstaat er een fermentatieproces in gesloten containers. Dit duur zo’n 42 uur en geeft de koffie een heerlijke smaak.

Dit kun je winnen

Foodies mag 3x deze fantastische editie van de Koffiebox weggeven! Vul je gegevens in en vergeet niet aan te geven of de koffiebonen gebrand voor filter of espresso moeten zijn. Heb je thuis een volautomatische koffieautomaat? Dan kun je het beste bonen gebrand voor espresso kiezen. Wil je de smaak écht ervaren? Dan kun je je koffie handmatig zetten met bijvoorbeeld een V60, Kalita, Clever Dripper of Chemex. Dan kies je voor koffiebonen gebrand voor filter.

Deze winactie is gesloten.

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.