UPDATE:

Door de huidige maatregelen is helaas door de organisatie besloten het festival te cancelen dit jaar. We houden jullie uiteraard op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is!

Amsterdam Taco Festival

Met haar grote glazen dak en centrale ligging is het Atrium van Het Sieraad de uiteraard perfecte locatie om omgetoverd te worden tot één groot Mexicaans mercato. Hier vindt dan ook het Amsterdam Taco Festival plaats. Terwijl je binnen lekker warm en droog zit, geeft het glazen dak je het gevoel buiten te vertoeven.

Mexicaanse smaken

Struin langs de verschillende foodstands, vergaap je aan al het lekkers dat er te koop is en maak kennis met de geuren en smaken van Mexico. Zo heb je Pedro Mouneau, jaren geleden heeft hij Los Pilones opgericht met zijn broer. Nu runt hij het succesvolle Piloncito. Op het Amsterdam Taco Festival kun je zijn taco’s met verschillend stoofvlees of flautas de pollo eten. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de Mexicaanse Gabriel van de foodtruck Ay Caray!, hij laat je graag proeven van zijn versie van de alambres de pollo en fajitas de pollo. Zet je tanden in chipotle braised beef taco’s van Taqueria Lima of laat je verrassen door de lekkernijen van Duck Truck en Caliente Latin Food. Loop bijvoorbeeld langs Sweet Heat, deze boys hebben een crimineel lekkere hot honey die uiteraard erg goed smaakt bij taco’s.

Amsterdam Taco Festival

(Foto’s: LVF Food)

Verse tortilla’s

Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld een tortilla en een taco? Wij schreven er eerder al dit artikel over. Wat gaat er eigenlijk in een échte Mexicaanse tortilla en hoe wordt deze gemaakt? De uit Mexico-Stad afkomstige Karla runt al jaren tortillería Taiyari in Uithoorn. Afgelopen zomer waren we nog te gast en las je hun verhaal in Foodies Fiësta Mexicana. Speciaal voor het Amsterdam Taco Festival neemt ze een Mexicaanse tortillamachine mee om bezoekers te laten zien hoe je échte maïstortilla’s maakt. Natuurlijk kun je de tortilla’s ook proeven en mee naar huis nemen.

Amsterdamse tequila

Van al die taco’s krijg je natuurlijk dorst, Iris en Ambre van het eerste Amsterdamse tequila merk LALA Tequila zorgen voor tequila(cocktails) waarmee je je keel kunt smeren.

Het Amsterdam Taco Festival vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 november vanaf 11.00 uur in Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West.

Winactie

Speciaal voor onze lezers mogen we kaartjes weggeven! Het enige wat je hier voor hoeft te doen is onderstaand formulier in te vullen. De winactie loopt tot 15 november, winnaars krijgen persoonlijk bericht.

(winactie gesloten)

Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.