Naast de witte asperge kennen we ook de groene en paarse asperges, die
gedurende het hele jaar verkrijgbaar zijn. Zin om met deze heerlijke groente te koken? Jessica Lek verzamelde de beste recepten in het kookboek Asperges. foodies mag 3 exemplaren van dit superleuke boek weggeven, dus lees snel verder om te ontdekken hoe je kans maakt.

De allerlekkerste aspergerecepten

Asperges geeft je 30 veelzijdige recepten met witte, groene en violette asperges, allemaal verrassend eenvoudig. Klassiek gekookt met beenham, ei en notenboter of gegrild op de barbecue. Van romige soep tot hartige aspergequiche, verwerkt in een risotto met venkel of lasagne met palmkool. Lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka; Asperges geeft je genoeg inspiratie en variatie! Zin om alvast iets te proberen? Maak dan platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm of warme linzen-roodlofsalade met groene asperges, spek en een gepocheerd ei.

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalmWarme linzen-roodlofsalade met groene asperges, spek en een gepocheerd ei

Zo maak je kans

Krijg je al honger? Vul dan snel onderstaand formulier in, want foodies mag drie exemplaren van dit heerlijke boek weggeven. Wie weet val jij wel in de prijzen…

Meedoen aan deze winactie is niet meer mogelijk. De winnaars zijn Amber uit Dordrecht, Janny uit Hellevoetsluis en Roy uit Weert. Gefeliciteerd!

Op deze winactie zijn onze voorwaarden van toepassing.