Kok van de Oranjes word je natuurlijk niet zomaar. De ideale kandidaat is niet alleen een ster achter het fornuis, maar moet ook goed en verantwoord kunnen inkopen. Ook kennis van internationale recepturen en benamingen, kennis van de hygiënenormen en flexibiliteit zijn belangrijk, zo valt te lezen in de vacature.

Of je daar royaal voor beloond wordt? Het salaris van de nieuwe keukenprins(es) bedraagt maximaal € 2.970,50 bruto per maand. Dit is nog exclusief een toelage voor onregelmatige diensten, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Al is een kijkje in een paleiskeuken natuurlijk sowieso al het solliciteren waard. Doe dit wel snel, want op 25 november sluit de vacature.

Wat schaft de pot?

Ga je solliciteren en wil je alvast oefenen? Of heb je gewoon zin om voor jezelf een vorstelijk gerecht te maken? Met een van deze smaakmakers zit je sowieso goed.

1. Lamskoteletjes met munt-chimichurri

Voel je even helemaal Máxima met dit heerlijke gerecht. Door de chimichurri krijgen de lamskoteletten een Argentijns tintje en dat was nou precies waar wij naar op zoek waren…
lamskoteletjes

2. Zeevruchtenshowder

Is het geen plaatje om te zien? Dit recept voor zeevruchtenshowder is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook nog eens geschikt voor vijf personen. Dat kan haast geen toeval zijn…

Zeevruchtenchowder

3. Mandarijnentaart

Oranje boven! Deze mandarijnentaart is niet alleen gehuld in onze nationale kleur, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Door de bodem van speculaas is dit ook nog eens een ideaal sinterklaas recept. Win-win!

speculaas kwarktaart