Nieuws

Yes! De vegaspecial van Foodies is weer te bestellen

In samenwerking met De Vegetariërsbond

Yvonne Doorten-avatarDoor Yvonne Doorten15 juni 2020, 14:59

De vegaspecial van Foodies vloog de (digitale) schappen uit, maar er is goed nieuws: we hebben deze heerlijke uitgave weer op voorraad. Pas op, van alleen al het lezen over deze special begin je te watertanden...

Sta jij net als wij iedere dag op met de vraag: ‘Wat eten we vandaag?’. Dan mag deze special niet op jouw keukentafel ontbreken. Bomvol vegetarische recepten voor soep, salade, stamppot, burgers en een heerlijk fris lentemenu. Vergeet ook de vegan koekjes en gebakjes niet! Voor iedere vegetariër, maar vooral voor iedereen die van lekker, gezond en gevarieerd eten houdt.

Koken met jackfruit

Ken je deze vrucht uit Azië al? Als hij vroeg wordt geplukt heeft hij nog geen zoete smaak en kan hij prima gebruikt worden in hartige gerechten. De structuur lijkt op die van draadjesvlees en doordat de smaak neutraal is kan je hem zelf lekker marineren. Eenmaal op smaak gebracht smaakt jackfruit heerlijk op een zomerse sandwich, in dumplings of aan een spies voor op de barbecue.

Vegetarische burgers

Juicy! Dat is wat een goede burger moet zijn en daar heb je geen vlees voor nodig. Wij maakten heerlijke burgers van zwarte bonen, falafel, portobello’s en geitenkaas. Op een broodje, zoals je dat gewend bent, en met alle lekkere toppings en sauzen die goede burger hoort te hebben.

De leukste bloggers

Het internet barst van de recepten, waar begin je je zoektocht? Wat ons betreft bij de vier leukste vegabloggers van het moment: Lisa, Julie, Chantal en Sanne. Wij delen alvast hun lekkerste vega recepten en vertellen je waar je deze inspirerende dames kunt vinden en volgen.

En verder

Spraken we met vegetariër van het eerste uur, Isabel Boerdam, over wat vegetarisch eten nou precies inhoudt, zetten we de gezondste vleesvervangers voor je op een rij, laten we zien wat de leukste vegan kookboeken zijn, vertellen we je bij welke restaurants ze een goede vega(n) kaart hebben, bakken we met Dosia Brewer vegan gebak en koekjes en veel, veel meer.

Wil jij de lekkerste vegetarische recepten bemachtigen? Bestel dan nu deze heerlijke special van Foodies!  Wees er snel bij, want voor je het weet is hij weer uitverkocht…

Bestel nu!

Eet vegetarisch, maar droomt over bacon. Komt voor een kaasplank haar bed wel uit.