Wereld Lasagne Dag

Elk jaar is het op 29 juli Wereld Lasagne Dag. Waarschijnlijk denk je als eerste aan de traditionele lasagne met tomatensaus, bechamelsaus en kaas. Veel kaas. Deze jaarlijkse dag is een eerbetoon aan het wereldberoemde pastagerecht. Italianen beweren dat het beroemde pastagerecht in de middeleeuwen is ontstaan in Napels. Vervolgens bedachten ze in Bologna om er laagjes van te maken. Of dit waar is weten we niet zeker. Britse onderzoekers claimen een recept gevonden te hebben uit de 14e eeuw. Hoe dan ook; wij genieten volop van deze heerlijke pasta!

Lasagne of lasagna?

Als je goed kijkt zie je bijna overal ‘lasagne’ staan. Toch spreken veel mensen het uit als ‘lasagna’. Hoe zit dat? Wij zochten het voor je uit; de oplossing is simpel! Heb je meteen een leuk weetje voor de volgende verjaardag. In het Italiaans zit het verschil in enkel- of meervoud. Een enkel vel noem je ‘lasagna’, meerder vellen noem je ‘lasagne’. Het gerecht bestaat uit meerdere lagen, vandaar de spelling met een ‘e’ aan het eind.

Dé lekkerste recepten voor lasagne

Natuurlijk zochten we dé lekkerste recepten voor lasagne voor je uit! Welke ga jij maken? Deel je gerechten met #iamfoodies en tag ons!

Lasagne met spinazie en ricotta

Heerlijk; net even iets anders dan het originele recept. Ricotta is een zachte Italiaanse kaas die goed past in ovengerechten.

wereld lasagne dag met spinazie en ricotta

Groentelasagne

Zin in een gezondere variant? Probeer eens deze groentelasagne!

Groentelasagne

Lasagne met zalm en garnalen

Hou je van vis? Dan is dit recept voor lasagne perfect voor jou. Garnalen en zalm gaan goed samen, probeer maar eens uit!

Lasagne met zalm en garnalen

Eekhoorntjesbroodlasagne

Wist je dat eekhoorntjesbrood een paddenstoel is? In de supermarkten vind je meestal de gedroogde variant.

Eekhoorntjesbroodlasagne

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: