Aardbeiencheesecake
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Vet een springvorm (20 cm Ø) met afneembare bodem in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Vermaal de biscuits in een keukenmachine tot fijne kruimels. Voeg 150 g gesmolten boter toe en pulseer kort verder. Schep het mengsel in de springvorm en druk rondom stevig aan zodat er een mooie, gelijkmatige bodem ontstaat. Zet de vorm in de koelkast.
Doe de roomkaas in een kom en klop met een elektrische mixer luchtig. Klop de poedersuiker erdoorheen. Klop de slagroom in een andere kom met het vanillemerg en -extract tot zachte pieken. Spatel de slagroom en de aardbeienblokjes voorzichtig door de roomkaas.
Schep de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake minimaal 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.
Maak voor de topping 100 g aardbeien schoon, snijd ze in kwarten en doe ze in een steelpan met de suiker en een scheutje water. Breng aan de kook en kook 8-10 minuten tot de suiker opgelost is en de aardbeien zacht zijn. Stamp de aardbeien in de pan zodat ze uit elkaar vallen en druk ze door een fijne zeef in een kom. Schenk het sap weer terug in de pan. Roer de maizena met een klein beetje koud water glad en roer door het aardbeiensap in de pan. Breng al roerende aan de kook en laat 1 minuut doorkoken tot de saus ingedikt is. Laat afkoelen.
Haal de cheesecake uit de koelkast, snijd hem rondom voorzichtig los en verwijder de springvormring. Zet de cheesecake op een serveerbord. Halveer 150 g aardbeien. Versier de cheesecake met de aardbeiensaus en de verse aardbeien, snijd in punten en serveer.