Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
affogato

Affogato al caffè

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Affogato al caffè betekent ‘verzopen in espresso'; je verdrinkt’ een bolletje vanille-ijs met warme espresso. Belachelijk eenvoudig maar erg lekker.

Bereiding

  1. Zet met een percolator of een koffiemachine 8 kopjes espresso. Vul 4 kommen of kopjes elk met 2-3 bolletjes vanille-ijs. Zet de kopjes met ijs in de vriezer als je op de espresso moet wachten.

  2. 2 Schenk een dubbele espresso – warm, maar niet gloeiend heet – over het ijs in elk kopje. Serveer eventueel gegarneerd met espressobonen.

Per portie: 547 kcal | 64 g koolhydraten | 8 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Food styling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Dille & Kamille (dille-kamille.nl), Subba (subba.nl)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)