Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Baguette met gepocheerde vis en venkel

Baguette met gepocheerde vis en venkel

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Maak de venkel schoon en verwijder de harde kern. Snijd de venkel fijn. Houd het groen apart. Smelt de boter in de pan. Voeg de venkel en 4 el water toe en smoor hem in ca. 10 minuten gaar. Schep de venkel uit de pan en laat hem afkoelen.

  2. 2 Klop de eidooier los met het komijnzaad. Roer het citroensap erdoorheen. Voeg, onder voortdurend kloppen en in een dun straaltje, de olie toe, net zolang tot je een zachte mayonaise hebt. Roer de venkel door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Zet de remoulade apart.

  3. 3 Pocheer de vis ca. 4 minuten in ruim water dat net niet kookt. Schep de vis voorzichtig uit het water en laat hem uitlekken.

  4. 4 Snijd de baguette doormidden. Beleg de baguette met de veldsla, de vis en de venkelremoulade. Breng op smaak met zout en peper. Strooi het groen van de venkel eroverheen en serveer de baguette direct.

Per portie: 406 kcal | 16 g koolhydraten | 17 g eiwit | 31 g vet

Echt mooie Franse baguette is in Nederland niet heel vaak te koop. Kun je het niet krijgen gebruik dan liever een ander soort brood van goede kwaliteit. De bakker weet raad.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)