Bereiding

1 Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en maal de blaadjes met   100 g suiker fijn in een keukenmachine. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (ca. 20 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Klop de boter en de basilicumsuiker romig. Voeg de eieren een voor een toe. Meng nu de bloem met een snuf zout en roer door het cakebeslag. Doe het cakebeslag in de taartvorm en bak hem 20-25 minuten in de oven.
2 Breng de slagroom in een ruime pan aan de kook en laat hem op laag vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer regelmatig. Laat de room afkoelen.
3 Was de bessen voorzichtig met koud water. Laat ze even uitlekken en wentel ze vervolgens door 50 g suiker. Leg de gesuikerde bessen op keukenpapier en zet ze ca. 10 minuten weg. Neem de cake uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal de cake uit de vorm en snijd hem in vieren. Serveer de cake met de bessen en schep er de double cream overheen.