Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de tomaten, balsamico, knoflook, takjes basilicum, bouillon en zout en peper in een grote, diepe ovenslee. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven of tot de saus borrelt.
  3. Meng voor de gnocchi de boerenkool, citroenschil, parmezaan, ricotta, peterselie, het meel en zout en peper in een grote kom (het mengsel moet een beetje plakkerig zijn).
  4. Verdeel het gnocchideeg in 4 stukken en vorm er op een licht bebloemde snijplank rollen van 30 cm van. Snijd elke rol in stukjes van 4 cm, druk ze voorzichtig een beetje plat en zet apart.
  5. Voeg de gnocchi toe aan de pruttelende balsamicotomaten, sprenkel de olie erover en zet onafgedekt nog 15 minuten in de oven of tot de gnocchi gaar zijn.
  6. Schep de gnocchi en tomaten in kommen, bestrooi met parmezaan en basilicumblaadjes en dien op.

Receptuur en styling: Donna Hay. Fotografie: Con Poulos

Everyday Fresh

Meer gerechten zoals deze?

Everyday Fresh
€29,99