Bouillon van groene thee met voorjaarsgroenten
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in dunne ringen. Bewaar het groene deel. Fruit de ringen in de olie. Snijd de onderkant van de groene asperges ruim af en hak de asperges grof. Bak ze ca. 3 minuten mee met de lente-ui. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
Zet de groene thee. Voeg de komkommer met de vis toe aan de asperges. Schenk de groene thee erbij en verwarm het geheel ca. 5 minuten boven zeer laag vuur. De bouillon mag niet meer koken.
Breng de bouillon op smaak met sojasaus en rijstwijnazijn. Voeg vlak voor het serveren het groen van de lente-ui en de jonge spinazie toe.
* Je kunt schelvis vervangen door snoekbaars, wijting of koolvis.