Bereiding

1. Rol het croissantdeeg uit tot een lange rechthoek. Bestrijk het deeg met de boter en strooi er 50 g suiker overheen. Rol het deeg vanaf de lange zijde op tot een lange rol. Snijd de rol in vieren. Snijd iedere rol in de lengte doormidden. Rol elk stuk deeg met de snijkant naar buiten op en leg in een ingevette muffinvorm. Zet het geheel ca. 15 minuten in de koelkast.

2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de cruffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Neem de cruffins uit de vorm en wentel ze in fijne kristalsuiker. Laat verder afkoelen op een rooster.

3. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door de mascarpone. Voeg evt. poedersuiker naar smaak toe. Snijd de cruffins overdwars doormidden. Schep op iedere cruffinhelft een lepel mascarpone, beleg met wat bramen en dek af met de andere helft.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Per portie: ca. 331 kcal
5 g eiwit | 22 g vet | 26 g koolhydraten

foto’s & receptuur: Willem van Santen