Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party

Brickbakje met zomerse groenten

  • Uitdagend

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Schil de rettich en de bospeen en snijd ze in gelijke dunne reepjes. Maak de asperges schoon en snijd de houtige uiteinden eraf. Maak de courgette schoon. Snijd de asperges en de courgette in gelijke dunne reepjes. Was de limoen onder heet water af, wrijf hem droog en haal de schil eraf met een zesteur of snijd de schil in flinterdunne reepjes.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de rettich en de bospeen in een ovenschaal met de limoenschil, 100 ml olijfolie, wat zout en peper. Rooster de groenten ca. 10 minuten in de oven. Doe de asperges en de courgette erbij en rooster nog ca. 6 minuten verder. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.

  3. 3 Verhit de frituurolie tot 185°C. Neem een leeg bierflesje, vul hem voor een deel met rauwe rijstkorrels en smeer de buitenkant goed in met olie. Vouw 1 vel brickdeeg om de onderkant van het bierflesje heen en frituur het deeg ca. 2 minuten, houd de fles tijdens het frituren bij de hals vast, draag eventueel een ovenwant. Haal het deeg gelijk van de fles af en bestrooi met zout. Herhaal met de rest van de deegvellen. Stop alle groenten speels in het bakje en maak af met plakjes radijs.

Per portie: 322 kcal | 13 g koolhydraten | 5 g eiwit | 29 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)