Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Buche de noel Bonne maman (2)

Buche de Noël (Kerst cake)

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Ben je op zoek naar een echte showstopper voor kerst? Dan is deze Buche de Noël (Kerst cake) een echte aanrader.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Splits de eieren en klop de eiwitten in een brandschone kom met 2 el basterdsuiker met de mixer stijf.

  2. 2. Klop de rest van de basterdsuiker met de eidooiers lichtgeel en luchtig in een andere kom. Zeef het bakmeel en zout boven de luchtige eidooiers en spatel het er zo luchtig en kort mogelijk door.

  3. 3. Klop een derde van het eiwit door het eidooierbeslag om het losser te maken en spatel vervolgens de rest erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat.

  4. 4. Strooi de kristalsuiker over een nieuw stuk bakpapier en keer de bakplaat met cake hierop om. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Rol de cake in de lengte met behulp van het bakpapier met de kristalsuiker strak op en laat opgerold 1 uur afkoelen.

  5. 5. Maak ondertussen de sterren. Rol het rolfondant met de deegroller dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met behulp van de sterren-uitstekers sterren uit.

  6. 6. Rol de cake voorzichtig open, bestrijk met een dunne laag mascarpone en Bonne Maman kersenjam en rol weer op. Plak de sterren er met behulp van een beetje mascarpone op en bestrooi met de zilveren parels en poedersuiker.

Dankzij de sterren oogt deze eyecatcher extra feestelijk, maar van de vulling van mascarpone en Bonne Maman kersenjam krijg je al helemaal geen genoeg. Snijd je kerst cake pas aan als je gasten er zijn voor het echte 'wauw'-effect. Meer weten over al dat lekkers? Neem dan een kijkje op de website van Bonne Maman.



1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Splits de eieren en klop de eiwitten in een brandschone kom met 2 el basterdsuiker met de mixer stijf.

2. Klop de rest van de basterdsuiker met de eidooiers lichtgeel en luchtig in een andere kom. Zeef het bakmeel en zout boven de luchtige eidooiers en spatel het er zo luchtig en kort mogelijk door.

3. Klop een derde van het eiwit door het eidooierbeslag om het losser te maken en spatel vervolgens de rest erdoor. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat.

4. Strooi de kristalsuiker over een nieuw stuk bakpapier en keer de bakplaat met cake hierop om. Verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake. Rol de cake in de lengte met behulp van het bakpapier met de kristalsuiker strak op en laat opgerold 1 uur afkoelen.

5. Maak ondertussen de sterren. Rol het rolfondant met de deegroller dun uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met behulp van de sterren-uitstekers sterren uit.

6. Rol de cake voorzichtig open, bestrijk met een dunne laag mascarpone en Bonne Maman kersenjam en rol weer op. Plak de sterren er met behulp van een beetje mascarpone op en bestrooi met de zilveren parels en poedersuiker.

Kan je nog wat extra inspiratie gebruiken? Volg Bonne Maman dan op Instagram.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)